STATUSNI SIMBOL

Postao je viralni hit: Tko je muškarac koji je na inauguraciji nosio tenisice o kojima se najviše govorilo u 2020.

21.01.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Nikolas Ajagu, partner nećakinje novoizabrane potpredsjednice SAD-a na povijesnoj inauguraciji pojavio se u jednim od najpoželjnijih ali i najskupljih tenisica lansiranih protekle godine

Dnevna ceremonija polaganje prisege Vrhovnom sudu američkog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris postala je prava stilska afera.

Od političara Bernieja Sandersa u jakni brenda Burton i pletenih rukavica do Kamaline pokćerke u kaputu s potpisom talijanske modne kuće Miu Miu, svaki od zvjezdanih uzvanika uspio je ostaviti modni trag prepoznat od javnosti na društvenim mrežama, pa tako i Nikolas Ajagu – partner nećakinje Kamale Harris.

  • +5
Nikolas Ajagu na inauguraciji Joea Bidena i Kamale Harris Izvor: Profimedia / Autor: Mark Makela / Getty images / Profimedia

Kako doznaju svjetski mediji, Nikolas Ajagu američki je biznismen na poziciji globalnog šefa partnerstva u Facebooku, a prije preuzimanja navedene funkcije osnovao je tvrtku vinima Barrel & Ink te kreativni prostor za coworking naziva Code & Canvas.

S diplomom američkog sveučilišta Princeton dobivenom 2005. godine, Ajagu je dvije godine kasnije upoznao nećakinju američke potpresjednice tijekom zajedničkog rada u Facebooku, a u rujnu 2016. godine potvrdili su svoje zaruke na Instagramu, no ne i da su uplovili u bračnu luku. Danas su roditelji dviju kćerkica koje su također prisustvovale svečanoj inauguraciji Joea Bidena i Kamale Harris.

Tijekom inauguracije, Ajagu je klasične crne cipele zamijenio jednim od najpoželjnijih i najskupljih tenisica lansiranih 2020. godine.

S maloprodajnom cijenom od 13 tisuća kuna i prosječnom preprodajnom cijenom od preko 64 tisuće kuna, tenisice Air Jordan 1 nastale u suradnji s francuskom modnom kućom Dior postale su jedan od najskupljih lansiranih modela u 2020. godini.

Iako je riječ o limitiranoj ediciji tenisica, njihova vrijednost u preprodaji učinila ih je jednim od 20 najvećih lansiranih modela tenisica u protekloj godini. O njihovom visokom statusu dovoljno govore i podaci modne tražilice Lyst koja ih je u trećem kvartalu 2020. godine proglasila jednim od najpoželjnijih modnih komada u kategoriji muške mode.

Uključivanje tenisica koje su zaludile modni svijet u svoje inauguracijsko izdanje, za partnera nećakinje Kamale Harris pokazalo se mudrim potezom. Otkako je ugledan u ovom traženom modelu tenisica, pojam 'Dior 1s' postao je svjetski trend na Twitteru, a njihovim odabirom još jednom je potvrdio činjenicu da su skupocjeni streetwear komadi postali stvar luksuza i nimalo rijedak odabir u svečanim prilikama.