KULTNE STARKE

Jedine tenisice koje nikad ne izlaze iz mode: Ovim legendarnim modelom ne možete pogriješiti, a viđat ćete ga na svakom koraku

13.01.2021 u 06:42

Bionic
Reading

Iako su već desetljećima na modnoj sceni, kultne starke ponovno su opčinile mnoge poznate zaljubljenice u modu, a kako njihova popularnost samo raste, ne sumnjamo da ćemo ih u mjesecima koji su pred nama viđati posvuda

Legendarne starke ponovno proživljavaju svoje zvjezdane trenutke slave iako će njihovi fanatični obožavatelji reći da nisu nikad nestale s modne scene.

  • +3
Kamala Harris Izvor: Profimedia / Autor: Logan Cyrus / AFP / Profimedia

Lista fanova kultnih conversica poprilično je duga: obožavali su ih članovi Ramonesa, Kurt Cobain iz Nirvane, glazbenici okupljeni oko grunge scene u 90-ima, Avril Lavigne, Billy Joe Armstrong iz Green Daya...

Model Converse Chuck Taylor All Star jedan je od najprodavanijih što se tiče tenisica svih vremena, a započeo se proizvoditi još davne 1917. godine te je prvobitno bio namijenjen košarkašima.

  • +14
Conversice Izvor: Promo fotografije / Autor: Converse

Unazad nekoliko sezona starke doživljavaju veliki revival, a modni znalci smatraju da ćemo ih sve češće viđati i na gradskim ulicama, što je potvrdilo i prošlogodišnje Lystovo istraživanje uvrstivši upravo ovaj model među pet najtraženijih tenisica.

Udoban, cool i s dozom buntovništva, on se sjajno uklapa u svaki outfit, stoga ne čudi to da ga je izabrana potpredsjednica SAD-a Kamala Harris nosila i prilikom svoje kampanje.

Karizmatična političarka ne krije da je velika ljubiteljica ovih tenisica te ih na svoj prepoznatljiv način nosi uz sako i hlače.

U jednom je intervjuu ispričala kako u svojem ormaru ima bezbroj conversica - za svaku prigodu.

'Imam zbilja jako puno conversica. Od onih od kože, bez vezica, visokih, niskih, modela koji su za hladnije vrijeme, s platformom, koje nosim uz odijelo, onih za ljeto...', rekla je Kamala u ranijem intervjuu.

Iz ovih praktičnih tenisica prepoznatljivog dizajna (i po prihvatljivoj cijeni od oko 500 kuna, ovisno o modelu) u posljednje vrijeme ne izlaze ni poznate stanovnice Hollywooda: Olivia Wilde, Jamie Lynn Sigler, Kate Mara, Kaia Gerber, Zendaya, Nina Dobrev, Ana de Armas, Millie Bobby Brown, Jennifer Lawrence, Eiza Gonzales, Diane Kruger, Lucy Hale...

Pa ako ovih dana na aktualnim zimskim sniženjima ugledate kultne starke u svojem broju, zgrabite jer će biti itekako in u mjesecima koji su pred nama.