SAMO NEK JE TOPLO

Internet poludio: Sve skupocjene toalete na inauguraciji zasjenio je Bernie Sanders sa svojim recikliranim rukavicama

20.01.2021 u 20:13

Bionic
Reading

I dok je većina uzvanika više brinula da izgledaju elegantno i moćno, američki senator Bernie Sanders bio je njihova čista suprotnost kojem je bilo jedino važno da mu ispred Kapitola bude toplo i udobno. Nakon što su njegove fotografije obišle svijet, internet zajednica ne prestaje pričati o njegovim rukavicama koje je skinuo samo kada je poželio napraviti fotografiju za uspomenu

Odijela krojena po mjeri, tanki kaputi, elegantne kombinacije. Sve se to danas moglo vidjeti na uzvanicima inauguracije Joea Bidena, kojima je bilo važnije da lijepo izgledaju na fotografijama koje će ući u povijest, od onog da im bude toplo i udobno. Iako je u Washingtonu danas, u trenucima kada je Joe Biden polagao zakletvu, bilo sunce, to ne znači da su temperature bile na strani uzvanika.

Jedini koji se isticao među svima bio je američki senator Bernie Sanders koji sa svojih 79. godina itekako dobro zna da je puno važnije da mu bude toplo, nego što će ljudi reći. Stoga je na inauguraciju stigao u praktičnoj zimskoj jakni, pridržavao se svih epidemioloških mjera, a ono što je svima zapelo za oko neobične su rukavice na jedan prst koje gotovo da i nije skidao s ruku.

  • +4
Bernie Sanders Izvor: Profimedia / Autor: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Već na prvi pogled moglo se vidjeti da mu je udobno i toplo, a Twitter se užario od komentara na njegov račun koji su svi odreda divni. No, ono što su mnogi tek naknadno doznali, priča je oko rukavica koje je Sanders nosio.

Naime, njih je izradila učiteljica iz Vermonta, Jen Ellis, koja mu ih je poklonila prije dvije godine, tijekom kampanje, a napravila ih je od starih džempera i obložila flisom od recikliranih plastičnih boca. Neobična kombinacija odmah se dopala Sandersu, koji ih od tada vjerno nosi.

Jen Ellis izrađene rukavice obično prodaje na obrtničkim sajmovima, no budući da Sandersova snaha radi u vrtiću kćeri Jen Ellis, ona je prije dvije godine izradila kao božićni poklon rukavice za sve tete, ali i Bernieja.

Inače, 'rukavice za pećnicu', kako ih neki nazivaju, čak imaju i vlastiti Twitter profil jednostavno nazvan BerniesMittens i tijekom predsjedničke kampanje Bernieja Sandersa 2020. bile su pravi viralni hit.