'21 PUT PREMA USPJEHU'

Poslovne žene podijelit će tajnu svoga uspjeha

  • Autor: K. Z.
  • Zadnja izmjena 26.11.2012 22:27
  • Objavljeno 26.11.2012 u 15:00
21. put 03

21. put 03

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Cilj je projekta '21 put prema uspjehu' da se na temelju priče i iskustava 21 uspješne žene koje su svoju karijeru izgradile u Hrvatskoj, prenesu mladima ključne poruke i ideje, a s namjerom ukazivanja na mogućnosti, potencijal i perspektivu koju mlade žene (i muškarci) mogu imati, naći ili sami stvoriti u Hrvatskoj

'21 put prema uspjehu' naziv je projekta koji je danas predstavljen hrvatskoj javnosti. Riječ je o projektu u sklopu kojega će tijekom idućih nekoliko mjeseci svoja poslovna

iskustva opisati uspješne žene. Iako je pomak vidljiv, još su potrebni veliki koraci u stvarnom postizanju ravnopravnosti žena u hrvatskom društvu, a posebno u poslovnim vodama. S tom su se ocjenom složili svi govornici koji su pružili podršku ovom nesvakidašnjem projektu.

Dražen Breitenfeld

Dražen Breitenfeld

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

'Potpuna ravnopravnost žena u Hrvatskoj ne postoji iako je Ustavom zajamčena. Žene su još uvijek diskriminirane… Obrazovanije su od muškaraca, ali su ipak dominantnija populacija među nezaposlenima', istaknula je Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica predsjednika RH za društvene djelatnosti, koja je tom prilikom iznijela i podatke koji pokazuju da su žene još uvijek znatno manje zastupljeni spol na rukovodećim mjestima.

Cilj je projekta '21 put prema uspjehu' da se na temelju priče i iskustava 21 uspješne žene koje su svoju karijeru izgradile u Hrvatskoj prenesu mladima ključne poruke i ideje, a s namjerom ukazivanja na mogućnosti, potencijal i perspektivu koju mlade žene (i muškarci) mogu imati, naći ili sami stvoriti u Hrvatskoj.

Projekt se sastoji od serije sedam panel-diskusija na kojima će gošće biti tri uspješne žene iz različitih segmenata – gospodarstvo, politika, kultura i umjetnost, civilno društvo i akademska zajednica. Panel -diskusije će biti namijenjene prvenstveno mladima, studentima kasnijih godina studija, magistarskih i doktorskih studija te onima koji su na samom početku karijere.

Kako bi omogućili da paneli budu maksimalno interaktivni, svaki panel okupljat će grupu do maksimalno 50 osoba, a dobrodošli su i mlade žene i muškarci. Dvadeset i jedna panelistica iza sebe ima bogato iskustvo i sposobnosti da auditoriju prenese inspiraciju i motivaciju koja je nužna za uspjeh. Prvi panel će se održati u srijedu, 28. studenoga. Idući paneli će se održavati 19. prosinca, 23. siječnja, 20. veljače, 20. ožujka, 24. travnja i 22. svibnja.

Središnje događanje projekta najavljeno je za 12. lipnja iduće godine kada će biti konferencija pod nazivom LeaderSHE, a koja će se sastojati od dva ključna dijela: panel-diskusije sa sedam najutjecajnijih žena u Hrvatskoj u istim segmentima (gospodarstvo, politika, kultura i umjetnost, civilno društvo, akademska zajednica) te dva paralelna panela koji će biti vezani uz određene, naknadno definirane teme. Cilj konferencije bit će skretanje pozornosti javnosti na ključne teme i problematiku (ali i rješenja) vezanu uz pozicioniranje žena u suvremenom društvu u Hrvatskoj.

Nositeljice i inicijatorice projekta su Vedrana Likan te Zora Subotić, psihologinja i psihoterapeutkinja. Provedbeni nositelj projekta je Udruga za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi