što neobičnije, tO bolje

Posljednji krik mode koji će uskoro preplaviti ulice neće baš sve oduševiti

17.05.2018 u 06:50

Bionic
Reading

Zaboravite na 'block' i 'kitten' pete kojima smo bili zaluđeni posljednjih mjeseci. Cipele s neobičnom petom preplavile su trgovine, a uskoro će i ulice. Jedini uvjet je taj da su upečatljive te da nisu dosadne

Nakon što je duet sandala i čarapa razbio sve modne predrasude i zadobio svoje obožavateljice, poput uvijek besprijekorno dotjerane Severine Kojić, na površinu je isplivao još jedan trend koji će vjerojatno morati proći trnovitijim putem do srca šire publike. Iako su vjerne trendseterice diljem svijeta već objeručke prihvatile ovaj novi krik mode, trebat će još neko vrijeme da Hrvatice ulove korak s onime što nameće modni vrh.

No ne sumnjamo da će i ovaj novi trend uskoro preplaviti ulice. Riječ je o cipelama s neobičnom petom o kojima smo ranije već pisali. Otkako se na modnoj sceni pojavio brend Jacquemus, svojim je originalnim modelima cipela postavio ljestvicu na višu razinu, a konkurencija je promptno reagirala.

Poznate modne kuće krenule su istim putem, a u sjeni nisu ostali ni high street dućani te po pristupačnim cijenama nude jednako uzbudljive modele salonki, sandala i gležnjača.

Iako smo posljednjih sezona ludovali za elegantnim retro kitten i block petama, ove sezone sve je u znaku ekstravagancije. Statement nakit, statement cipele i statement frizure, kao što smo imali priliku vidjeti na ovogodišnjoj Met Gali, bit će modni imperativ, a pete neobičnih oblika, materijala i ukrasa zavladat će gradskim ulicama.

Dobrodošlo je sve što je originalno i drugačije, bez obzira jesu li potpetice u obliku disko kugle, 'slomljene', krivudave, neobičnih geometrijskih likova, pretjerano nakićene, šuplje, prekrivene resicama, perjem ili umjetnim krznom.

  • +51
Cipele s otkačenom petom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Vetements, Rejina Pyo i Jacquemus uistinu se trude biti drugačiji, kao i popularni brendovi ulične mode poput Zare i Manga, koji u svojoj ponudi već imaju pregršt modela sa zanimljivim dizajnom pete.

Ukoliko već niste pronašli omiljene cipele s otkačenom petom, bacite pogled u galeriju i odaberite neke od aktualnih modela u kojima ćete zablistati na špici.