MODNI HIT

Što luđe, to bolje: Sandale koje će vas osvojiti na prvi pogled

30.03.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Modna industrija svake sezone trudi se priuštiti nove poslastice, a pogotovo kad je riječ o najpoznatijem ženskom fetišu – cipelama

Što jaja, slonovi i upaljači imaju zajedničko? Riječ je o različitim oblicima peta na sandalama. Kao mnogi čudni trendovi kojim posljednjih sezona svjedočimo i navedeni ponajviše možemo zahvaliti gruzijskom dizajneru Demni Gvasaliji, vlasniku brenda Vetements i kreativnom direktoru modne kuće Balenciaga.

Posljednjih godina, čizme s potpisom Vetements s Bic upaljačem u službi stiletto potpetice postale su veliki street style hit, a poput Gvasalije s uvrnutim izgledom peta na obući pozabavilo se mnoštvo renomiranih dizajnerskih imena.

  • +51
Cipele s otkačenom petom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Talijanski modni dvojac Dolce & Gabbana, poput dizajnerice Sophie Webster i Nicholasa Kirkwooda, svake sezone trude se lansirati mnoštvo modela obuće sa statement petama na koje je teško ostati ravnodušan.

Pete u obliku kugli, ukrašene resicama ili detaljima poput blještavih cirkona i bisera sve su češći prizor na modnoj sceni, a ovom trendu u prilog govori i aktualna ponuda cipela lanaca ulične mode.