MIKO urban ethno fashion

Popularni, neodoljivi vinkovački brand predstavlja novu kolekciju

24.10.2019 u 12:00

Bionic
Reading

Za one koji još ne znaju, MIKO urban ethno fashion, hrvatski je brand koji stvara prepoznatljive torbe s motivima Šokice i Šokca koje je naslikao slobodan umjetnik Miljen Šimunić (1964. - 2006.) prije skoro 15 godina. Motivima Šokice i Šokca, drugi smisao dale su majka Mirela Šimunić i kćer Matea Šimunić, akademska kiparica te ih odlučile staviti kao glavne likove njihove modne priče

MIKO brand početkom je mjeseca slavio prvi rođendan. U proteklih godinu dana na MIKO Facebook i Instagram profilu predstavljeno je pet kolekcija, a jedna od tih pet, upravo je 'Black and white' kolekcija koja je izašla u javnost ovaj tjedan kao šlag na tortu za prvi rođendan. Dosad su u kolekcijama uvijek bile prisutne boje, u obliku detalja ili kao glavni materijal koji čini torbu.

'Ovom kolekcijom odlučile smo napraviti pauzu od boja i MIKOljupcima ponuditi nešto novo, ali prepoznatljivo. Fokusirale smo se na crno-bijele kontraste. Osim akromatskih boja, torbe krase novi Šokica i Šokac koji se dosad nisu nigdje pojavljivali. Kolekciju karakterizira crna boja kao glavni element uz bijele detalje po izboru. Svaka torba dolazi u crnoj ili crno bijeloj verziji. S ciljem da razbijemo 'monotoniju', umjesto obične umjetne kože, ubacile smo onu sa decentnim uzorkom te torbe krase i ovalni privjesci s motivima Šokice i Šokca', poručile su dizajnerice koje u Hrvatskoj i izvan nje osvajaju sve više poklonika.

Osim novog pristupa po pitanju boja i osim novih glavnih likova MIKO priče, novitet su i drugačiji oblici torbi. Za ovu kolekciju karakteristična je geometrija i minimalizam. Sastoji se od tri modela torbi: Rectangle bag (pravokutna torba), Cylinder bag (valjkasta torba) te svima najčudnovatija Pyramid bag (piramidalna torba).

'Malo je čudno za naš team da je fokus prebačen na crno-bijele kontraste budući da smo obje zaljubljenice u boje, ali nekako nam je došlo sasvim prirodno. Možda smo se zasitile boja pa je podsvijest odradila svoje, budući da je kolekcija 'Spring/Summer 2019' ispunjena jarkim i svježim bojama te je nakon nje, prošli mjesec, na red došla kolekcija 'Buttons' koja se sastoji od manjih i većih ruksaka na točkice, tj. gumbe presvučene tkaninom, također u jarkim bojama. Kako god, kolekcija je pravo osvježenje, kako za naše pratitelje, tako i za nas. Zadovoljne smo rezultatom jer unatoč brojnim elementima uspjele smo stvoriti jednostavan, a unikatan dizajn', kažu simpatične Vinkovčanke.

MIKO urban ethno fashion Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo