prvi u svijetu

Pomiče granice mode: Prada ovom kolekcijom ispisuje modnu povijest

13.10.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Ovaj luksuzni talijanski brend uistinu zna kako pomaknuti granice mode. Prada je nedavno predstavila zlatni nakit izrađen od 100% recikliranog zlata te je tako pokazala da je moguće spojiti razmišljanje o budućnosti planeta i proizvodnju kvalitetnog nakita

Svijet i moda mijenjaju se iz dana u dan, a s time dolazi i problem prebrzog zasićenja prolaznim trendovima. Što je danas in, sutra može biti već davno zaboravljen trend. Nova Pradina kolekcija finog nakita upravo je na inovativan način doskočila tom problemu stvorivši prvu luksuznu kolekciju zlatnog nakita napravljenu od 100% recikliranog zlata.

Kolekcija 'Eternal gold' predstavlja i odgovornost prema planetu i želja za stvaranjem prekrasnog nakita kojeg će nositi različite žene – drugačije, ali jednako snažne. Zaštitna lica kampanje su unikatne ženske ličnosti koje su i svojevrsni simboli ove linije posebne po mnogo čemu. Među njima su nagrađivana američka pjesnikinja i aktivistica Amanda Gorman, zatim američka glumica, model i kantautorica Maya Hawke i nizozemsko-korejsko-kanadska glazbenica Somi Jeon.

Svaka od njih ponosno nosi jedan Pradin komad nakita. Predstavljene su upečatljive viseće naušnice koje su u obliku prepoznatljivog Pradinog trokuta, narukvica koja asocira tijelo zmije koje započinje trokutom Prade te ogrlica od zlatnih karika, čiji zatvarač ima popularni trokut, a na medaljonu ima veliko srce.

Prada ETERNAL GOLD kolekcija Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iako narukvica može podsjećati na Bulgari 'Serpenti' kolekciju, ova se razlikuje po glatkoj obradi tijela narukvice, ali i po trokutnom završetku u koji je inteligentno umetnut logo brenda.

Povijesni Pradin korak kreiranja prve istinski održive kolekcije finog zlatnog nakita koja koristi 100% certificirano reciklirano zlato predstavlja velik korak u svijetu luksuznog nakita, ali i odražava Pradinu predanost odgovornom poslovanju.

Da im je povjerenje kupaca i ljubitelja mode i produkcije izuzetno važno, dokazuje i činjenica da se na platformi 'Aura Consortium Blockchain' može pratiti svaki korak stvaranja nakita. Prada naglašava kako su njihovi suradnici samo oni koji provjereno zadovoljavaju najviše industrijske standarde u pogledu ljudskih prava, sigurnosti na radu, utjecaja na okoliš i poslovne etike.

IMPRESIVNI Hermès

Ove savršeno dizajnirane komade u zemljanim tonovima svaka bi zaljubljenica u modu rado isprobala iz ovih stopa

Pogledaj galeriju