krenite na put van sezone

Poljski gradovi na dohvat ruke, nećete vjerovati dok to ne doživite

01.10.2018 u 15:32

Bionic
Reading

Postoje mjesta na karti Poljske koja nose u sebi miris - miris magije, miris povijesti, miris nezaboravnog iskustva... A kao što znate, taj miris nećete doživjeti listajući stranice vodiča, niti čitajući portale za putovanja... Zar ne bi bilo dobro krenuti na put van sezone? Ukrcajte se na LOT-ov let iz Zagreba ili Dubrovnika i posjetite Gdanjsk, Krakov i Varšavu!

Zamislite večernju šetnju ulicama starog grada Gdanjska - niz ulice nižu se prekrasne katnice ukrašene kipovima i balustradama, romantično svjetlo gradskih lampi, glazbu koja pristiže iz okolnih klubova u kojima možete probati tzv. gdanjsku votku - liker od 22 vrste trava s listićima 22-karatnog zlata. Tokom dana posjetite Olowianku - otok na kojem se nalazi Baltička filharmonija, Centralni pomorski muzej, a u blizini je vezan Sołdek, prvi brod poslijeratnog doba. Poseban doživljaj nosi baltičko zlato izloženo u posebnom ambijentu iznimnog Muzeja jantara. To i mnogo drugih doživljaja čeka u Gdanjsku!

U magični Gdanjsk možete stići avionima poljske kompanije LOT, povratni let već od 175 EUR po osobi.

A možda pak otići u sam centar Poljske? Varšava je poseban grad, dinamično se razvija, pršti životom. Tijekom osam stoljeća povijesti prolazila je kroz razne nedaće, uzdigla se iz pepela nakon Drugog svjetskog rata i danas možemo razgledati Kraljevski dvorac, prošetati pitoresknim starim gradom ili predahnuti u zelenom rezidencijalnom dijelu Łazienki (Kraljevske kupaonice). Varšava je grad muzeja među kojima se ističe interaktivni Muzej varšavskog ustanka, prvi na svijetu Muzej plakata ili Centar Znanosti Kopernik u kojem i oni mali i oni veći empirijski doživljavaju što je znanost i mogu, a čak bi i trebali, igrati se s onim što je inače zabranjeno. Ako želite krenuti u shopping ili opustiti se u klubovima, sigurno nećete biti razočarani ponudom ovog grada.

U Varšavu možete stići direktnim letom iz Zagreba ili Dubrovnika s poljskom kompanijom LOT, povratni let već od 125 EUR po osobi.

Krakov je jedan od najstarijih i najljepših gradova Poljske. Nekadašnji glavni grad, sjedište kraljeva imjesto od velikog povijesnog značaja. Ovdje prošlost prožima sadašnjost, studenti iz svih gradova svijeta unose jaku mladenačku energiju među zidove spomenika - ovdje možete posjetiti monumentalni dvorac Wawel ispod kojeg u pećini živi zmaj, glavni trg Krakova - najveći u Europi s nezaobilaznim prodavačicama cvijeća i golubovima pa židovski kvart Kazimierz koji je postao centar noćnog života ovog grada isprepletenih kultura - svako od ovih mjesta će vas nadahnuti!

U prekrasni Krakov možete stići  avionima poljske kompanije LOT, povratni let već od 175 EUR po osobi.

Tri magična mjesta – sve ih možeš posjetiti! Iskoristite ponudu poljske aviokompanije LOT i krenite u Poljsku zahvaljujući cjelogodišnjim linijama iz Zagreba i Dubrovnika. Osjećate li već sada miris avanture?

Informacije i rezervacije: https://www.aviokarte.com.hr