NEVJEROJATNA AVANTURA

Pogledajte putovanje motorom od Zagreba do Južne Afrike

12.12.2013 u 13:36

Motociklom od Zagreba do Južne Afrike
Bionic
Reading

Davor Rostuhar i Maja Tanasovski proputovali su motociklom put od Zagreba do Cape Towna u Južnoj Africi u 250 dana, a put kroz 11 zemalja objedinjen je u video od dvije minute

Na putovanju od 20.700 km prošli su Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Ugandu, Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Malavi, Mozambik i Južnoafričku Republiku. Putem su istraživali slabo poznate piramide Sudana, posjetili fascinantna plemena doline rijeke Omo u Etiopiji, popeli se na Kilimandžaro, veslali po Nilu, uživali u tropskim plažama Zanzibara, boravili s posljednjim bušmanskim plemenom Hadzabe u pećinama Tanzanije, i još mnogo toga.

Provodili su i humanitarni projekt Afrika Aktiva koji kroz koji su istraživali kako putovati održivo i odgovorno i pokušali pomoći raznim afričkim pojedincima i udrugama koji rade lijepe i pozitivne stvari po Africi. No između svih akcija puno vremena su proveli na cesti. Ovaj video nastoji epsko putovanje preko cijelog afričkog kontinenta prikazati u dvije dinamične minute.

U četvrtak, 19. prosinca 2013. u 21 sat u Kinu Europa u Zagrebu Davor i Maja će održati veliko multimedijalno predavanje o tom putovanju.