BUDI ŠTO JESI

Pogledajte novu otkačenu Ikeinu kolekciju

01.03.2018 u 13:00

Bionic
Reading

Od početka ožujka, robna kuća Ikea Zagreb nudi pravu poslasticu za interijere - ograničenu kolekciju Omedelbar, stvorenu u suradnji sa Beom Åkerlund, jednom od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima, koja je do sad radila s Madonnom, Beyoncé, Lady Gagom, Rihannom i mnogim drugim vrhunskim zvijezdama

Predmeti poput vaze u obliku staklenog šešira, jastučića u obliku usana i držača nakita koji slijede oblik ruke, a napravljeni su tehnikom 3D-printa, čine Omedelbar kolekciju koja donosi sve što vam je potrebno za čuvanje i izlaganje odjeće, modnih dodataka, ali i naglašavanje vlastite individualnosti. 

Kolekcija Omedelbar sadrži 35 proizvoda koji slave individualnost i kreativnost, ujedno održavajući dizajneričinu osobnu mantru 'B. Who You Are' - budi što jesi. Predmeti iz kolekcije stvaraju ozračje ekskluzivne spavaonice i garderobe u kojima ćete poželjeti provoditi mnogo vremena. Pored crvenih detalja i pruga, važan element Omedelbar kolekcije je igra s dimenzijama - džepni sat pretvoren je u ogromni zidni, a slično se dogodilo i ženskom ogledalcu za šminkanje.

  • +64
Ikeina kolekcija Omedelbar Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'B. Who You Are' poigrava se prihvaćanjem sebe, bez obzira što drugi mislili o vama. Riječ je o individualnosti i kreativnosti - dva važna temelja ove kolekcije za koju sam željela da bude zabavna, prihvatljiva i dostupna svima', objašnjava Bea Åkerlund. Za sebe kaže da je modna aktivistica, a poznata je kao jedna od najutjecajnijih stilistica i dizajnerica kostima, koja je do sada radila s imenima poput Madonne, Beyoncé, Lady Gage i Rihanne.

'I ovom sam kolekcijom nastojala potaknuti ljude da misle izvan ustaljenih granica, da prihvate rizik i da se zabave, te da u trgovini nabave nešto što nikada nisu mislili da će naći na Ikea policama. Jednostavno rečeno - inspirirati ih da žive drukčiji život', dodaje Bea.

'Bilo je iznimno zabavno raditi s Beom. Njezina perspektiva je sasvim drukčija, ona je prava umjetnica, u svakom smislu, uvijek prepuna ideja i kreativne energije', riječi su kojima suradnju opisuje Karin Gustavsson, kreativna voditeljica za Omedelbar. Beu je kontaktirala nakon što je čula njen intervju na švedskoj radijskoj postaji. Bea je pak uživala u suradnji s tvrtkom Ikea, a kaže kako je imala i mnogo ideja od kojih je u konačnici morala odustati - žali zbog velike sofe za obuvanje cipela, ali upute za dizajn i praksa pakiranja predmeta u tvrtki Ikea naučile su je drukčijem pristupu.

U kolekciji Omedelbar moguće je pronaći prvi masovno proizvedeni 3D-printani Ikea proizvod – mrežastu ruku koja će poslužiti za odlaganje nakita i drugih modnih dodatka. Bea je udahnula i novi život klasičnom šeširu iz 'Alise u Zemlji čudesa', koji je u njenoj interpretaciji postao vaza, a moguće ga je koristiti i za odlaganje sitnica koje se nalaze u svakoj kupaonici. Tu je i Omedelbar kutija s efektnim prugicama, još je zanimljivija udobna fotelja, prava zona udobnosti.