DIZAJN DOSTUPAN SVIMA

Dugo iščekivana Ikeina kolekcija s dizajnerskim potpisom napokon je stigla

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 01.02.2018 11:07
  • Objavljeno 01.02.2018 u 11:07
DELAKTIG kolekcija

DELAKTIG kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Inspirirana novim načinima života i ‘hacking’ zajednicom koja okružuje tvrtku Ikea, Delaktig, nova kolekcija nastala u suradnji s britanskim dizajnerom Tomom Dixonom, od početka veljače nalazi se u prodaji u zagrebačkoj robnoj kući

Najveći dio kolekcije čine sofe i fotelje koje se više no ikada prije mogu prilagodit prema željama kupaca. Delaktig sadrži i dodatke, poput naslonjača, naslonjača za ruke, pomoćnih stolića i svjetiljke, a koji omogućavaju stvaranje vlastite sjedaće garniture različite konfiguracije, koja će veličinom, oblikom i bojama odgovarati različitim stilovima uređenja, svakovrsnim aktivnostima te svim životnim stilovima.

DELAKTIG - IKEA and TOM DIXON

Autor: youtube

S Delaktig kolekcijom Tom Dixon i Ikea željeli su propitati ustaljene norme proizvodnje namještaja za sjedenje. Estetika, pristupačnost, dugotrajnost i demokratičnost tek su neke od kategorija kojima je kolekcija morala udovoljiti.

Delaktig, što na švedskom znači 'biti uključen', otvorena je 'platforma' koja inspirira ljude da je urede po svom. Ona je podloga za mnoge namjene, a mogu joj se dodati različiti nasloni, jastuci, stolić ili svjetiljka, sve odreda dijelovi ove komponibilne kolekcije. 'Svijet se mijenja, i možda konvencionalne sofe više ne udovoljavaju potrebama suvremenog života', kaže James Futcher, voditelj kreativnog odjela tvrtke Ikea of Sweden.

  • +25
  • +22

DELAKTIG kolekcija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Tu na scenu stupa Delaktig, kolekcija osmišljena kako bi ponudila bolja rješenja u suvremenom svijetu gdje je sve u neprestanom pokretu. Njena komponibilnost omogućava da ju se prilagodi totalno različitim trenucima – bez obzira jeste li se spontano odlučili za vikend koji će biti maraton filmova ili čitanja, ili na sasvim neformalno opuštanje s prijateljima i obitelji.

DELAKTIG kolekcija

Autor: youtube

Svjetski poznati dizajner, Dixon se od najranije dobi interesirao za metal i njegove primjene. Nakon što je napustio školu te svirao bas u bendu 'Funkapolitan', a potom naučio zavarivati te na kraju proizvoditi namještaj, danas je autor čija se djela mogu pogledati u razvojnom studiju koji je osnovao u Londonu, ali i u nekim od najuglednijih svjetskih muzeja. I može se bez ustezanja reći kako Tom Dixon nikada nije bio od onih koji razmišljaju unutar konvencija – što je i odlika koju dijeli s tvrtkom Ikea.