'VRTIM ZDRAVI FILM'

Počinje edukacija osnovnoškolaca o zdravoj prehrani

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.08.2012 16:01
  • Objavljeno 31.08.2012 u 16:01
voće, povrće, zdrava hrana

voće, povrće, zdrava hrana

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Edukacija osnovnoškolaca o zdravoj prehrani provodi se drugu godinu zaredom, a bit će zastupljena u svim hrvatskim županijama

Stručnim skupom za profesore i voditelje županijskih stručnih vijeća osnovnih škola službeno je započeta druga sezona projekta Vrtim zdravi film. Ove godine edukacija osnovnoškolaca o zdravim životnim navikama, s fokusom na pravilnu prehranu i važnost tjelesnih aktivnosti, bit će zastupljena u svim hrvatskim županijama. Stručni skup organizirali su tvrtka Nestlé i Agencija za odgoj i obrazovanje RH.

Kao i prošle sezone, program edukacije i same materijale osmislili su relevantni stručnjaci iz tima doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender, a evaluirala ih je dr. sc. Ivana Pavić Šimetin iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U suradnji s AZOO-om program je ove godine dignut na nacionalnu razinu. 'Danas smo, naime, okupili preko 50 profesora i voditelja županijskih stručnih vijeća tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih škola kako bismo ih pripremili da što kvalitetnije učenicima prenesu znanja prikupljena u ovom projektu', istaknula je Sandra Višković, prof., viša savjetnica za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Struktura predavanja ostala je ista kao i prošle godine te sadrži četiri edukacijska modula: Osnovne postavke pravilne prehrane, Planiranje prehrane, Deklaracija: osobna iskaznica prehrambenog proizvoda te Moje tijelo i hrana. Također, u suradnji s HŠŠS-om projekt motivira djecu na sudjelovanje u sportskim aktivnostima te nastavlja poticati učenike i na izradu kreativno-edukativnih filmova na temu zdravlja.

Olivera Međugorac, direktorica korporativnih komunikacije tvrtke Nestlé Adriatic, izjavila je: 'Sve to činimo kako bi što više djece aktivno i na njima svojstven način uključili u izradu i provedbu ideje usvajanja zdravih životnih navika. Naime, kao što smo svi svjesni, navike stečene u djetinjstvu ostaju za cijeli život i imaju velikog utjecaja na zdravlje u zrelijoj dobi. Iz tog razloga vjerujemo u ovaj projekt koji je postao integralni dio naše poslovne strategije i okosnica našeg djelovanja u zajednici.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi