POGREŠAN PRISTUP

Plavuše teško dolaze do drugog spoja

29.05.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Iako se uvriježeno misli da se plavuše zabavljaju više od brineta ili crvenokosih, istraživanje je pokazalo da to ipak nije istina. Plavuše zapravo imaju veću šansu da im se romantične nade raspuknu već nakon prvog izlaska, a rjeđe od tamnokosih žena dočekaju drugi izlazak

Pokazalo se da trećina prvih izlazaka završi katastrofalno, a najgore prolaze plavuše jer imaju veće šanse da prvi spoj prođe neočekivano loše. Plavuše, čini se, češće od ostalih ljepotica pokušavaju zavesti partnera na prvom izlasku pričama o svom bivšem, previše piju, pa puno pričaju, odlaze u krevet s partnerom već prve večeri, a čak i tijekom izlaska znaju zaboraviti ime svog pratitelja.

'Iako je malo vjerojatno da će se osoba ponašati drukčije zbog boje kose, u slučaju da se netko loše odnosi prema njima ili ih svrstava u stereotipe, i to je moguće. U filmovima su plavuše  obično pomalo plitke cure koje se stalno zabavljaju. Činjenica je da način na koji na s drugi doživljavaju može utjecati na to kao se ponašamo, pa to može objasniti zašto se plavuše ponašaju gore od brineta i crvenokosih ili češće od njih odlaze u krevet s muškarcem već na prvom izlasku', rekla je glasnogovornica tvrtke Parship.

U istraživanju Parshipa, internetskog servisa za upoznavanje, sudjelovalo je 1.300 osoba, a cilj je bio saznati zašto toliko prvih izlazaka završi u toj mjeri neslavno da obje strane ne žele ni pomisliti na eventualni drugi spoj s tom osobom. Naime, od 18 milijuna prvih izlazaka, koliko ih se godišnje dogodi u Velikoj Britaniji, skoro šest milijuna nikad ne doživi nastavak.

Rezultati su pokazali da pogrešne pretpostavke o zavodljivom ponašanju, što uključuje kašnjenje na sastanak, bježanje od partnera, napijanje i pričanje o bivšim ljubavnicima i prethodnim seksualnim iskustvima, najčešće ubijaju svaku želju za drugim sastankom. Gotovo polovica ispitanih žena, njih 48 posto, priznalo je da je zakasnilo na prvi izlazak, a 10 posto je namjerno kasnilo pola sata.

Nekih 12 posto reklo je da je iskoristilo priliku kad je muškarac otišao do bara ili u toalet da da petama vjetra i pobjegne od njega, a pet posto muškarac i žena priznalo je da se toliko užasnulo kad su vidjeli s kim će provesti tu večer da su odmah pobjegli glavom bez obzira. Oko 30 posto muškaraca i 20 posto žena priznalo je da je otišlo kući s partnerom, a 26 posto muškaraca i 20 posto žena odalo je da je tu večer i spavalo s njima.