KULTNA SERIJA

Petnaest zanimljivosti o 'Gilmoricama'

27.07.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Lorelai i Rory neodoljive su junakinje kultne TV serije 'Gilmorice' koja nam se vratila na male ekrane. Donosimo nekoliko zanimljivosti o ovoj zabavnoj, višestruko nagrađivanoj seriji

1. Gradić Stars Hollow u Connecticutu, prebivalište Gilmorica, zapravo je filmski set u Warner Bros studiju koji je poslužio za nastanak filma 'Saratoga Trunk'.

2. Planina koja je često viđena u seriji zapravosu brežuljci Hollywooda.

3. Zbog brzog ritma govora Lorelai i Rory, prosječan scenarij serije po epizodi iznosi 75-80 stranica teksta, za razliku od prosječnih 45- 50 stranica teksta za standardni sat televizijske serije.

4. Scott Patterson koji je odigrao ulogu Lukea u početku je trebao imati samo epizodnu ulogu. No nakon što je scenariste oduševila nevjerojatna kemija između njega i Lauren Graham (Lorelai), glumac je postao je dio stalne postave 'Gilmorica'.

5. Lorelai je svom psu dala ime Paul Anka, prema proslavljenom glazbeniku iz šezdesetih.

 

6. Alexis Bledel u privatnom životu ne može podnijeti kavu, dok je u seriji njezin TV lik Rory velika kavopija.

7. U seriji se nekoliko puta spominje film 'Prljavi ples' u kojem je Kelly Bishop (Emily Gilmore) odigrala ulogu Marjorie Houseman

8. Serija 'Gilmorice' je ukupno osvojila 15 nagrada i 42 nominacije.

9. Materinski jezik Alexis Bledel (Rory) je španjolski, a engleski je naučila u školi.

10. U jednoj epizodi Emilyina svekrva Trix otkriva da je svoju kuću iznajmila slavnom nu metal bendu KoRn!

11. Keiko Agena koja glumi Roryinu prijateljicu LaneKim imala je 27 godina kad je dobila ulogu srednjoškolke Lane u 'Gilmoricama'.

12. Lanein otac, iako živi s Lane i njezinom mamom te se redovito spominje, nije se pojavio ni u jednoj epizodi.

13.  Liza Weil (Paris Gellar) natjecala se za ulogu Rory, no nije je dobila. Ipak, toliko je impresionirala autore serije da su za nju napisali ulogu Paris.

14.  Glumci su na setu svakodnevno provodili između 14 i 21 sat. Neki su čak i spavali na setu serije!

15. Veliki fanovi Gilmorica su i članovi kultnog underground noise benda Sonic Youth, Thurston Moore i Kim Gordon koji su zajedno sa svojom kćeri Coco u jednoj epizodi serije odsvirali akustičnu verziju njihove pjesme What a Waste