'DIVNA STVORENJA'

Pazi se, Kristen, stiže Alice!

12.02.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Vjerojatno vam ime Alice Englert nije nešto pretjerano poznato. Bar zasad

Za ovu 18-godišnjakinju sigurno ćete tek čuti jer ima glavnu ulogu u novom hit filmskom serijalu za mlade pod nazivom Divna stvorenja koji ovoga tjedna stiže u kina širom svijeta.

Mnogi predviđaju da će Alice zbaciti s prijestolja popularnosti i samu Kristen Stewart koja se proslavila ulogom u vampirskoj sagi 'Sumrak'.

U filmu 'Divna stvorenja' Alice glumi mladu Lenu koja se seli u gradić gdje upoznaje zgodnog Ethana (glumi ga Alden Ehrenreich) – nešto poput fatalne ljubavi Belle i Edwarda. Zvuči pomalo poznato, zar ne?

Alice je u nedavnom intervjuu otkrila što misli o Kristen te pohvalila njezin talent. Baš kul!

'Saga Sumrak je pokrenula jedan novi žanr te se okrenula sasvim drugačijoj publici. Ali 'Divna stvorenja' su sasvim drugačiji film. Tu je i jaka doza humora', smatra Alice.

Mlada glumica kaže da joj laskaju usporedbe s Kristen.

'Kristen je sjajna glumica koja je ostvarila nekoliko odličnih uloga u nezavisnim filmovima 'Na cesti' i 'U divljini'. Ali nije u redu kad je toliko razvlače u medijima', rekla je Alice.

Naravno da su usporedbe mladih glumica sasvim opravdane – obje su vrlo mlade potpisale ugovor o glumi u hit filmskim serijalima za mlade snimljenima prema bestselerima, glavni junaci imaju tajanstvene moći, a tu je i neizbježna ljubavna drama.

Alice i Kristen imaju još dvije male sličnosti: obje su glumile sa sestrama Fanning (Kristen s Dakotom, a Alice s Elle), a roditelji im objema dolaze iz svijeta showbizza. Aliceini roditelji su Oscarom nagrađena redateljica Jane Campion i filmaš Colin Englert. Rođena je u Australiji, a na filmu je debitirala kao osmogodišnjakinja. Dosad je ostvarila uloge u filmovima: 'The Water Diary', 'Flame of the West', '8', 'Ginger & Rosa'...

Nadnaravna ljubavna priča 'Divna stvorenja' rađena je prema bestseleru autorica Kami Garcije i Margaret Stohl.

Glumačku postavu čine Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum, Thomas Mann, Emma Thompson, Eileen Atkins, Margo Martindale, Zoey Deutch, Tiffany Boone, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner, Pruitt Taylor Vince i Sam Gilroy.

Film u domaća kina dolazi 14. veljače, a do tad saznajte sve što vas zanima na našim podstranicama.