MOŽETE LI SE ZAMISLITI U NJIMA?

Ozloglašene crocsice vraćaju se na velika vrata u modu

13.04.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Trgovine su preplavile ružnjikave sandale, a pravilom što ružnije, tim bolje vodio se i dizajner Christopher Kane koji je svojim dvjema kolekcijama predstavio ozloglašene crocsice, trend koji su prihvatile i svjetske trendseterice

Modno pravilo, kada je riječ o cipelama, glasi 'što ružnije, tim bolje', barem ako je suditi prema trendovima s modnih pista koji su se već preselili u high street trgovine. I dalje su seksi stiletto štikle in, no zahvalni smo na alternativi poput ortopedskih sandala, blagonaklonih za našu kralježnicu i stopala.

No Christopher Kane sve je iznenadio još ružnijim trendom cipela, ozloglašenim crocsicama kojima je dao potpuno novu dimenziju. Njegove crocsice mramornog uzorka optočene su kristalima i krznom te su uspješno sparene s visokom modom. Je li moguće da ćemo uskoro za izlazak u grad nositi ove gumene sandale koje više ne bismo obuli ni djetetu za plažu?

Čak su i poznate trendseterice na modnom sudu svjedočile u korist crocsicama. Modna novinarka i stilistica Pandora Sykes svoje je crocsice Christophera Kanea već ponosno prošetala, spojivši ih s narančastim sakoom i žutom torbom.

Novi krik mode bez sumnje je upečatljiv modni detalj, no može li dobro izgledati za šetnju gradom? Iako smo sumnjičavi, trendovi su tu da pomiču modne granice, a vjerujemo da će i hrvatske ljubiteljice dizajnerskih cipela uskoro pohrliti nabaviti svoje crocsice.

Christopher Kane za svoju je proljetno-ljetnu kolekciju izbacio nekoliko modela crocsica koje je uspješno spario sa zavodljivim poluprozirnim kombinezonom te srebrnom suknjom i bluzom, a u jesenskoj kolekciji njegova vizija je da žene nose crocsice i uz klasičan poslovni stajling.

Možete li zamisliti uspješnu poslovnu ženu u gumenim sandalama na rupe? Mi još uvijek ne možemo. No nikad ne recite nikad, možda baš ovo ljeto upravo ovaj trend preplavi gradske ulice.