LJETNI TREND

Udobne cipele koje će podignuti svaku kombinaciju

13.04.2017 u 06:46

  • +15

Trend flatformica

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal montaža/ Mihaela Maras

Bionic
Reading

Proteklih sezona svjedočili smo velikoj popularnosti obuće masivne i ravne pete objedinjene pod nazivom flatformice. Ako je suditi po dizajnerskim kolekcijama i ponudi na policama dućana high street brendova, i u aktualnoj sezoni nastavljaju modnu vladavinu

Glavna je karakteristika flatformica masivna i, kao što samo ime sugerira, ravna peta koja je donedavno bila gumena, da bi si dizajneri ovaj put dali oduška i kreirali modele s petom od drva, pluta, gume ili konopa zbog čega neodoljivo podsjećaju na čest ljetni odabir – bezvremenske espadrile.

Osim toga flatformice su neosporno udobne zbog čega su odličan izbor za žene koje obožavaju visoke pete i one kojima centimetri na stopalima predstavljaju problem. Uz debelu petu, koja se danas radi od raznih materijala, dizajneri su se i ove sezone poigrali njihovim dizajnom i detaljima.

Ova trendovska obuća odlično će izgledati u kombinaciji sa ženstvenim haljinama ili običnim trapericama za dnevna izdanja.  

Iako su se donedavno smatrale neuglednom obućom, flatformice s modernim i svježim značajkama obuća su u kojoj nikako nećete proći nezapaženo.