MODNA IKONA

Ovo su tajne dobrog stila Amal Clooney koja u svakoj prigodi mami uzdahe

24.10.2022 u 12:42

Bionic
Reading

Amal Clooney, elegantna libanonsko-britanska odvjetnica za ljudska prava i supruga Georgea Clooneyja, s kojim ima blizance Elleu i Alexandera, već je neko vrijeme miljenica modnog svijeta

Vitka brineta skladne figure i upečatljivog lica, samo niže briljantna modna izdanja jedno za drugim, pa nije nikakvo čudo da je uvijek vrlo visoko pozicionirana na top ljestvicama najbolje odjevenih dama.

Amal je dobro poznata po svom sofisticiranom modnom stilu i fantastičnim komadima koje bi svaka fashionistica voljela vidjeti i u vlastitoj garderobi.

Velika je obožavateljica vintage stila pa je prilikom nedavnih filmskih premijera novog projekta svog supruga, 'Karta za raj', prošetala niz nevjerojatnih kombinacija - jednu bolju od druge.

  • +10
George i Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marie Blanchet, modna zaljubljenica koja je nekad radila za Vestiaire Collective i William Vintage, u studenom 2020. osnovala je vlastitu elitnu uslugu concierge, Mon Vintage, s blizankama Olsen kao glavnim klijenticama.

Za Blanchet, pronalaženje modnih komada prožetih poviješću vrlo je emocionalno, a nije samo nalet adrenalina zbog dobrog 'ulova'.

Amal i George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: profimedia

'Vintage su najbolje godine u modnoj povijesti. To su bili vrlo važni modni trenuci koji su obilježili određena razdoblja', objašnjava ona.

Clooney, vrhunska odvjetnica sudeći po viđenome itekako cijeniti razinu istraživanja Marie Blanchet i uživa u stiskim igrama. Njezine modne transformacije iz ureda u noćni izlazak doista su vremenom postale legendarne.

Osim toga, Clooney obožava vintage komade i zbog njihove održivosti.

Gallianova svijetlozelena haljina s perlama iz 2001. bila je nevjerojatna na Amal, a Blanchet je lijepoj brineti osigurala još jedan modni ulov koji izaziva zavist: glamuroznu couture kreaciju Jean-Louis Scherrer by Stéphane Rolland iz 2007. koju je nosila u Buckinghamskoj palači.

Blanchet o ostalim komadima koje je pronašla za Amal nije željela govoriti.

  • +7
George i Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Radije bih ih držala u tajnosti', kaže ona. Njezin se rad upravo temelji na senzibilnosti.

'Kao što je jednom rekao Yves Saint Laurent: 'Tijekom godina sam naučila da je ono što je važno na haljini je žena koja je nosi', rekla je.

Uvijek na umu ima tri stvari, objašnjava: podrijetlo proizvoda, njezin instinkt i slika u glavi same Amal, dok je ostalo poput čarobne alkemije koju samo vješti kustosi mogu iskoristiti.

Amal Cloony u hit čizmama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ja ne prodajem vintage komade, prodajem viziju mode', zaključuje.

Za gore spomenutu kreaciju Galliana u kojoj je Amal briljirala na crvenom tepihu, iz Pariza je odmah otputovala u južni London kako bi je vidjela.

U svakom slučaju traganje za ovim modnim komadima iz prošlosti je prava avantura, a lijepa odvjetnica ih jako dobro zna nositi.