postavlja trendove

Alexa Chung o vlastitom stilu: 'Za mene je odjeća magičan trik koji mijenja stvari'

24.10.2022 u 10:36

Bionic
Reading

Poznata je kao modna ikona koja vješto kombinira klasične komade s dozom suvremenosti. Iz sezone u sezonu postavlja modne trendove, a ove jeseni izbacuje i svoju sedmu kolekciju s Barbourom

Alexa Chung jedna je od najutjecajnijih ličnosti u svijetu mode, a njeguje vlastiti stil koji se može opisati kao moderno s utjecajima šezdesetih. Njen modni potencijal i sposobnost da nešto 'staro' pretvori u 'novo' prepoznao je i J. Barbour & Sons Ltd, britanski luksuzni i lifestyle brend osnovan 1984. godine. Barbour jakne popularne su diljem Britanije, a nosi ju i Kate Middleton.

Ove jeseni izlazi i sedma Barbour kolekcija u suradnji sa simpatičnom Alexom, a kolekciju čini 14 komada. Kolekcija se sastoji od balonera od nauljenog pamuka i kaputi s ovratnicima od samta ili vinila s akcentima koji evociraju modu 70-ih. Posebna pozornost posvećena je bojama pa je tako popularna Bonnie jakna dostupna u jarko žutoj boji.

Elegantno, klasično i praktično su tri riječi kojima opisuje ovu kolekciju.

'Ne mislim da bi itko trebao posjedovati određeni komad. Volim ljude koji se igraju modom', rekla je Chung i potvrdila svoje shvaćanje mode kao nepresušnog izvora kreative i igre. Ipak, naglašava da se ove sezone zaljubila u šal kao modni dodatak te da je na njezinoj wish-listi šal bijele boje.

Alexa Chung Izvor: Profimedia / Autor: CRYSTAL PIX / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Uz razigrane i zabavne komade odjeće koje svakodnevno nosi, opisuje svoj stil kao mješavinu svojih interesa za muziku, fotografiju, film i kulturu te naglašava ljubav prema miješanju muških i ženskih komada.

Ističe da je njena uniforma starinski Levi's, Nike Cortez tenisice i lijepi džemper te da je ta kombinacija njena zona sigurnosti.

VOLE GA I FRANCUSKINJE

Najvrući trend ove jeseni koji nije za svakoga preplavio je gradske ulice

Pogledaj galeriju