SVI SU IH ŽELJELI

Ovo su najpretraživaniji modni trendovi u 2020.; neki su očekivani, a neki bi vas mogli iznenaditi

15.12.2020 u 14:43

Bionic
Reading

Google je prošlog tjedna objavio godišnju listu najtraženijih pojmova te donosi jedinstveni uvid u najpopularnije trendove. Osim najpretraživanijih pojmova, recepata i događaja, na listi su se našli i najpretraživaniji modni trendovi

Pandemija koronavirusa nas je svih poprilično uzdrmala i poremetila nam planove u 2020., a utjecaj je imala i na modnu industriju te općenito modnu putanju.

Najavljivani trendovi odjenom su stavljeni na čekanje, zahvaljujući karanteni u većini zemalja, pa je umjesto odlazaka u restorane odjednom postalo važnije pitanje 'gdje pronaći kvasac?' ili 'kako zamijesiti kruh?', a umjesto vječnog pitanja 'što odjenuti za na posao?', mnogima je bilo važnije saznati gdje kupiti udobnu i povoljnu trenirku za boravak u četiri zida doma.

Zahvaljujući pandemiji potražnja za udobnim odjevnim komadima i obućom nikada nije bila veća. Posljednjih mjeseci nitko se nije trudio kupovati haljine ili odijela, obzirom da su društvena događanja otkazana, a velika većina građana radila je i još uvijek radi iz svojih domova.

Stoga je potpuno logično da su 'udobni modni trendovi' odigrali vodeću ulogu u 2020. godini. Donje rublje, pidžame, pleteni kompleti i udobne trenirke bili su najtraženiji komadi diljem svijeta, a sve što stišće, steže i žulja ili je neudobno, poput skinny traperica i štikli, zaobilazili smo u širokom luku.

  • +19
Trenirke s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

'Covid modni trendovi' još je jedan pojam koji je često bio pretraživan u proteklih godinu dana, a posebno tijekom lockdowna. Mnogi su se privikavali na novo 'normalno' te su željeli izgledati prikladno novonastaloj situaciji, ali i chic pa im je jednostavno bilo potrebno pravilno usmjeravanje.

Bili su ovo očekivani modni trendovi, a sada je vrijeme da vam otkrijemo i one koje nitko nije očekivao. Jedan od pet najguglanijih modnih trendova u 2020. bila su 'odijela'. Čudno, zar ne? Što će nekome odijela dok radi od kuće?

  • +12
Odijela Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Koliko god to iznenadilo sve one koji su od kuće radili u pidžami ili trenirci, bilo je jako puno njih koji su svakodnevno morali prisustvovati video sastancima te su njihovi stajlinzi ipak morali biti nešto primjereniji. Osim toga, kad tad će doći vrijeme kada ćemo se svi konačno vratiti na svoja radna mjesta, stoga su poslovni komadi odjeće poput odijela uvijek dobra investicija.

Zahvaljujući početku prikazivanja četvrte sezone Neflixove serije 'Kruna' Googleova tražilica je bila prekrcana pojmovima po uzoru na modni stil princeze Diane. Guglali su se modni trendovi koje vežemo uz princezin stil 80-ih poput predimenzioniranih kragni, Bardot ovratnika, statement pletiva i jastučića za ramena kao očekivani nastavak predimenziniranih rukava.