PRIPREMITE SE NA VRIJEME

Ovo su najpoželjniji proljetni modeli cipela, a teško se odlučiti koje su ljepše

02.03.2024 u 15:38

Bionic
Reading

Premda do proljetne sezone još imamo puno vremena, zaljubljenice u modu uvijek žele biti u korak s najnovijim trendovima

Da, fascinacija cipelama nije ništa novo jer je riječ o jednom od najomiljenijih modnih dodataka (uz naravno, torbice) koji iz temelja može promijeniti svaki, pa i najdosadniji look.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Kao i svake sezone, i ovoga nam proljeća stižu neodoljivi modeli kojima jednostavno nije nimalo lako odoljeti.

Bez obzira obožavate li cipele na petu ili ste ljubiteljica tenisica i mokasinki, vjerujemo da će vas itekako zanimati koja će obuća biti in, a koja out u mjesecima pred nama.

Slažemo se da su klasici poput stilettica ili gležnjača uvijek in, no ako u svom cipelaru volite imati primjerke po posljednjoj modi, onda ovoga proljeća naprosto morate investirati u jedan od ovih sedam modela.

Uz mrežaste cipele nadahnute modelima, viđenima na reviji modne kuće Proenza Schouler, i elegantnih lakiranih cipela, koje trenutačno doživljavaju svoju renesansu, modeli koji će se nositi doista su prave stilske poslastice te vjerujemo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu.

Saten

Ništa nema toliko jaku proljetnu vibru kao delikatni modeli od nježnog satena. Čim dugi zimski mjeseci budu službeno iza nas, naša će stopala zablistati u damskom satenu. Trend se pojavio na modnim pistama Altuzarre i Prade, gdje smo mogli vidjeli predivne satenske štikle u prekrasnoj paleti od pastelnoplave pa do limete. Sada kada je takvih modela na tržištu sve više, nećemo moći odoljeti tome da se ne počastimo nekim neodoljivim primjerkom.

Retro modeli zaobljenog vrha

U slučaju da niste primijetili, modni vremeplov nas sad vraća natrag u pedesete i šezdesete, a jedan od ključnih tadašnjih trendova bila je elegantna obuća zaobljenih vrhova, s niskom potpeticom i elegantnim gornjim dijelom. Ženstvene i lijepe, ovakve cipele odlično će izgledati i s trendi proljetnim haljinama ili npr. traperom i komadima od kože.

  • +15
Balerinke koje se nose sezonama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Balerinke špicastih vrhova

Vladavina balerinki još je u zaletu, no ako tražite alternativu tradicionalnim modelima, ovaj chic izgled mogao bi biti prava stvar za vaš. Elegantne cipele sa špicastim prstima daju zavodljiviji dojam uz što god ih kombinirate, bilo da je to pencil suknja, cargo hlače ili traperice.

Lakirana koža

Najbolji način da poboljšate svaki stajling u 2024. bit će cool lakirane cipele. Bilo da se radi o seksi čizmama viđenim na modnim revijama kuće Ferragamo ili vrtoglavim salonkama kao što su modeli s potpisom Saint Laurenta i Guccija, obuća s lakiranom završnom obradom itekako će biti tražena u 2024., a vjerujemo i u godinama pred nama.

Mreža

Mrežaste tkanine su još jedan savršen primjer već viđenog trenda cipela koji ove godine dobiva novi izgled. Uz navalu mrežastih ravnih cipela, koje su postale viralni hit, bilo je samo pitanje kada ćemo vidjeti njihove nasljednike, a sada su stigli. Vidjeli smo takve modele u ponudi modnih kuća The Row, Proenza Schouler i Stella McCartney, obično predvodnika najvrućih trendova.

Boja burgundca

Da, specifična nijansa tamnocrvene najnovija je it boja koju svi žele nositi. U ovom trenutku ta je boja svugdje, od modnih dodataka pa do ruževa. Vašim crnim cipelama vjerojatno je ionako potreban odmor, pa je ovo najbolje vrijeme da posegnete za ovom chic alternativom koja izgleda tako cool. Inače, ovaj smo trend već uočili kod poznatih fashionistica poput Jennifer Lopez, Hailey Bieber ili kraljice Maxime.

Kontrastna kapica

Ovoga proljeća nosi se klasika, a nijedan trend cipela bolje ne sažima ovaj bezvremenski izgled od divnih modela s kontrastnom kapicom na tragu legendarnog Chanelovog modela. Ovakvi stilovi dolaze u bezbroj varijanti - od neodoljivih balerinki i praktičnih slingback modela, pa do cipela na petu koje izgledaju cool u kombinaciji s npr. traperom, kožom i prozračnim tkaninama.