ALESSANDRA DE OSMA

Diorova kraljevska muza, za koju mnogi nikad nisu čuli, postala je moćno ime u modnom svijetu

16.02.2024 u 13:34

Bionic
Reading

S rezerviranim mjestom u prvom redu na tjednu mode, zgodnim princem kao suprugom i karijerom modela u životopisu, Alessandra de Osma zasigurno je jedna od najglamuroznijih članica kraljevskih obitelji u Europi - iako je velika vjerojatnost da možda niste čuli za nju

Prošlog je tjedna objavljeno je kako je Alessandra de Osma nova ambasadorica Dior couturea za Španjolsku. Time je ova 35-godišnjakinja, inače majka troje djece, od kojih je najmlađe rođeno prije koji dan, dodala još jedno poglavlje u svoju bajku u stvarnom životu, koja je započela kada su joj se putevi susreli s princem Christianom od Hannovera dok je bila tinejdžerica.

Alessandra, tada 14-godišnjakinja, dobila je ulogu turističkog vodiča za 17-godišnjeg princa Christiana od Hannovera, posinka princeze Caroline od Monaka, dok je bio na odmoru u njezinom rodnom Peruu.

Inače, Christian je mlađi sin Ernsta Augusta von Hanovera i njegove prve supruge Chantal Hochuli. On je drugi u redu za nasljeđivanje bivšeg hannoverskog prijestolja, a također je potomak kraljice Viktorije preko njezine kćeri carice Frederick.

Tinejdžeri su ostali u kontaktu kao prijatelji, a nakon šest godina prijateljstva na daljinu, romansa je procvjetala 2011. kada se Alessandra preselila u Madrid, gdje je princ Christian studirao poslovnu ekonomiju. Zaljubljeni golupčići objavili su zaruke 2017. i vjenčali se iste godine u skromnom matičnom uredu u Chelseaju u Londonu, a sljedeće godine proslavili su svoju bračnu zajednicu raskošnim trodnevnim događajem u Peruu.

Na velebnoj ceremoniji, održanoj u peruanskoj bazilici San Pedro, među ostalima su prisustvovale Kate Moss, princeza Beatrice, princeza Eugenie i princeza Maria-Olympia od Grčke i Danske. Mlada je oduševila u čipkastoj haljini boje slonovače španjolskog dizajnera Jorgea Vazquéza, s visokim ovratnikom i ekstravagantnim šlepom, dok je mladoženja odabrao elegantno jutarnje odijelo.

Alessandra je dobila čast da nosi Hannoversku cvjetnu tijaru, koju je prethodno nosila princeza Caroline na svom vjenčanju 1999. i supruga Ernsta Augusta Jr., Ekaterina Malysheva na dan svog vjenčanja. Ekstravagantna slavlja nastavila su se ručkom u Clubu Nacional - gdje su se stoljećima okupljali velikani peruanskog društva - i koktelima u Casa Berckemeyer, umjetničkoj galeriji.

Par, 35-godišnja Alessandra i 38-godišnji Christian, trenutno žive u španjolskoj prijestolnici sa svojim blizancima Nicolasom i Sofijom, rođenima u srpnju 2020., a treće su dočekali dan poslije Valentinova, 15. ožujka ove godine. A par se obično se drže povučeno i podalje od svjetla reflektora te se ne zna puno o njihovom privatnom životu.

Poznata kao 'Sassa' u krugu prijatelja, Alessandra se može pohvaliti impresivnim životopisom, ima diplomu prava i magisterij iz modnog i poslovnog menadžmenta. Rođena je 5 u San Borji, Lima, Peru, a roditelji su joj Felipe Juan Luis de Osma Berckemeyer, izvršnog i središnjeg komercijalnog direktora Hermes Transportes Blindados, i bivši model Elizabeth María Foy Vásquez.

U dobi od 16 godina potpisala je ugovor s Ford Models u New Yorku, a potom je radila kao model za niz renomiranih brendova, kao što su Bottega Veneta, Missoni i Pepsi. Dodavši još jedno postignuće u svoj portfelj, princeza sada ponosno nosi titulu Dior couture ambasadorice.

Objavivši tu vijest ponosno na Instagramu, Alessandra je napisala: 'Veoma sam sretna što mogu podijeliti s vama da sam nova ambasadorica Diorove mode za Španjolsku. Hvala Karen i ostatku ekipe što mislite na mene!' Podijelila je i tri svoje slike na kojima modelira komade iz resort kolekcije, istovremeno pohvalivši brend jer crpi inspiraciju iz Meksika i surađuje s lokalnim obrtnicima.

Čini se da se talentirana dizajnerica dobro slaže sa kraljevskom obitelji, uključujući svog šogora, princa Ernsta Augusta, koji je dobio ime po svom ocu, i šogoricu princezu Alexandru od Hannovera, jedino dijete Caroline i Ernsta Augusta.

Poznato lice na Tjednu mode u Milanu i istaknutim društvenim okupljanjima, kao što je Bal ruža u Monaku, princeza dosljedno pokazuje svoje modno umijeće i zavidan stil koji odiše elegancijom, minimalizmom i vječnim chicom.

Njezini stilski odabiri crpe inspiraciju iz latinoameričkih utjecaja, ističući jarke boje, dekoltee spuštenih ramena i kaskadne volane. Godine 2018. s Moirom Laportom pokrenula je modnu marku dodataka Moi & Sass, specijaliziranu za bezvremenske torbe ručno izrađene od održive kože u Španjolskoj. Brend, koji je prikupio gotovo 30 tisuća pratitelja na Instagramu, dizajnira s fokusom na isporuku dugotrajnih investicijskih komada s minimalističkom estetikom. A svoje stajlinge često upotpunjuje upravo torbicama vlastitog uspješno brenda, koje su dostupne u luksuznim buticima diljem Europe.

  • +4
Alessandra de Osma Izvor: Profimedia / Autor: Raúl Terrel / ContactoPhoto / Profimedia