VRIJEDI IH ISPROBATI

Ovo su najljepši trendovi u interijerima koji će nas pratiti u narednim godinama i naš dom učiniti živahnijim

25.08.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Prirodni materijali, mramor i skandinavski šik, ako je suditi prema napisima poznatog internetskog magazinu ArchDaily, stvar su prošlosti, a evo koji će trendovi po pitanju interijera dominirati našim domom u sljedećih nekoliko godina

Viseće biljke

Sobne biljke razvijaju se od čistog ukrasnog predmeta do važnog dijela dizajna interijera. U vrijeme pandemije koronavirusa, brojni vlasnici domova su (ponovno) otkrili svoju ljubav prema zelenilu u životnom prostoru. Međutim, viseće biljke još uvijek su posebno podcijenjene. One prirodno privlače pogled prema gore i na taj način vizualno uvećavaju prostoriju. Mogu se koristiti i kao prirodni razdjelnici prostorija, na primjer između kauča na razvlačenje i stola za objedovanje. Osim toga, zelenilo u stanu osigurava čist zrak i potrebnu vlažnost prostroije, a samo nekoliko biljaka u visećim košarama svakoj prostoriji u domu u stanju su podariti poseban izgled. Police postavljene ispod stropa s puno visećih biljaka posebno su zanimljive i sve češći prizor u domovima slavnih ljubitelja interijera.

Zaobljene siluete tapeciranog namještaja

Upečatljivi uglovi imaju svoj šarm, a zaobljeni oblici osiguravaju sklad, udobnost i osjećaj sigurnosti u stanu koji se najviše očituje po pitanju tapeciranog namještaja, poput sofa i okvira kreveta, istodobno prostoriji pružajući trodimenzionalni organski oblik i strukturu.

Terazzo pločice

Prema navodima poznatoga magazina ArchDaily, takozvane terrazzo pločice novi su mramor. U dalekoj povijesti, Rimljani su podove svojih vila oblagali ovim pločicama efektnoga izgleda koji je opet vrlo moderan. Terazzo pločice nude svojevrsni efekt raspršenih konfeta sa nasumično raspoređenim bojama različitih veličina na jednobojnoj pozadini. Iako efektan, uzorak terazzo pločica nije nametljiv niti je više ograničen na podove.

Njihov izgled kopiran je na tapetama, kuhinjskim površinama ili dekorativnim elemntima poput tegle za biljke. Dostupne u širokoj paleti boja, terazzo pločice i elementi inspirirani njihovim izgledom savršeno se kombiniraju s jednostavnim komadima namješataja čistih linija i klasičnog dizajna.

Uredski kutak u domu

Vrlo mali broj vlasnika domova može se pohvaliti s radnom prostorijom u domu, a zahvaljujući pandemiji koronavirusa koje je brojne primorala na rad od kuće, kutak u domu koji će glumiti ured postao je jedan od najvećih trendova u svijetu interijera.

Budući da će kućni uredi imati sve važniju ulogu u našem svakodnevnom radu, u svakom stanu trebao bi postojati mali uredski kutak. Na taj način bolje ćete odvojiti poslovni od privatnog života pogotovo ako vam je teško usredotočiti se na rad za trpezarijskim stolom. Za njih ima mjesta i u najmanjem stanu, u prostoriji poput spavaće sobe ili hodnika.

Šarene kupaonice

Tko kaže da kupaonica mora biti najdosadnija i najhladnija prostorija u domu? Kupaonice se sve više razvijaju od čisto bijele mokre sobe do mjesta na kojem zapravo volimo biti jer odražava našu osobnost. U budućnosti će, međutim, boja igrati sve važniju ulogu u kupaonici: čak i jarko obojena polica unosi trend u kupaonicu, kao i svjetiljka ili ogledalo kao zaštitnik očiju. Hrabri se oslanjaju na neobične pločice, zidne boje i upečatljive zavjese za tuš kabinu.