SPREMAN ZA AKCIJU

Ovo su najbolji poslovi za poduzetnog i dominantnog Lava

15.08.2017 u 09:57

Bionic
Reading

Lav voli akciju, nadmetanje i uzbuđenja, ali još su mu važniji blagostanje, udobnost, prestiž i javna priznanja. Provjerite koji poslovi odgovaraju pripadnicima ovog vatrenog znaka!

Privatni poduzetnik

Krasi ga istančan osjećaj za trendove, dobre prilike i unosne poslove. Zna pregovarati i izvući maksimum za sebe. Ne bježi od rizika, a ako pretrpi neuspjeh brzo se oporavlja i vraća na scenu.

Rukovoditelj

Ima smisla za organizaciju i upravljanje velikim sistemima, a osobito mu godi mogućnost naređivanja i odlučivanja tko će dobiti posao, tko promociju, a tko otkaz. Nije mu bitno u kojoj branši radi pod uvjetom da je na vrhu poduzeća ili barem odjela.

Estradna zvijezda

Zabavan je, duhovit i teatralan, a na sceni se osjeća kao kod kuće. Nije stidljiv i napaja se na tuđoj pažnji i aplauzu. Zahvaljujući tome odgovaraju mu poslovi glumca, glazbenika, stand-up komičara, tv voditelja ili reportera.

Sportaš

Vrlo je borben i natjecateljski nastrojen. Uporan je i rijetko gubi vjeru u svoje sposobnosti. Bolje se snalazi u pojedinačnim sportovima, dok se u ekipnim ponekad previše ističe na račun suigrača. Povoljno je povjeriti mu kapetansku traku.

Učitelj i trener

Budući da voli djelovati pred promatračima i biti u glavnoj ulozi, dobro će se snaći kao profesor, učitelj, predavač na seminarima, glasnogovornik, motivacijski govornik ili trener.

Političar

Budući da ima ambiciju uređivati tuđe živote, leže mu poslovi u politici. Razumije se da puca visoko na državnom nivou, no u najmanju ruku želi postati čelnik ili tajnik lokalne organizacije svoje stranke.

Trgovac luksuzom

Dragulji, umjetnine, dizajnerska odjeća, skupi auti, raskošne nekretnine i slično njegovo su prirodno okruženje. Razumije luksuzne predmete i znade obrazložiti klijentima zašto ih trebaju kupiti.

Liječnik

Ovo je prestižno zanimanje pa će studirati medicinu čak i ako ga ona ne zanima. Na umu će mu cijelo vrijeme biti ugled koji će steći i povjerenje koje će u njega polagati pacijenti i njihovi bližnji.

Još dobrih zanimanja za Lava: arhitekt, dizajner, filmski režiser i producent, nakladnik, trgovac na burzi, vlasnik noćnog kluba.