HIT NA MODNOJ PISTI

Ovih pet modela haljina dominirat će modnom scenom u mjesecima pred nama

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 29.12.2021 22:22
  • Objavljeno 29.12.2021 u 22:22
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Saira MacLeod / Shutterstock Editorial / Profimedia

Haljine oduvijek predstavljaju modnog saveznika, posebice u danima u kojima ne znamo što bismo odjenuli, a nakon uvida u nadolazeće kolekcije vodećih dizajnerskih brendova današnjice, modni eksperti sa sigurnošću tvrde da će ovih pet specifičnih silueta haljina uživati ogromnu popularnost u mjesecima pred nama

Godina pred nama posebno je uzbudljiva kada govorimo o haljinama. Nakon što smo nekoliko sezona svjedočili velikoj popularnosti modela s puf rukavima, verzijama na preklop i onima po uzoru na sako, na horizontu su se pojavile neke nove, svježe siluete.

Porubi idu do novih krajnosti, takozvane ‘gole’ haljine više nisu rezervirane za hod crvenim tepihom, a brojni dizajneri itekako su se pozabavili i detaljem drapirane tkanine. S druge strane, prema riječima modnih stručnjaka, svjedočimo modnoj evoluciji klasičnih komada kao što je pletena haljina, ali i potpuno novom izgledu mini haljine.

Pet modela haljina koji će vladati modnom scenom u 2022. godini

'Gole' haljine

Svoj naziv zaradile su zahvaljujući tankim vezicama, upotrebi prozirnih tkanina i samom manjku istih. Za novu popularnost golih haljina brojni vide krivca u albanskoj dizajnerici Nensi Dojaki, čijim izazovnim modelima do danas nije odoljela vojska poznatih dama, a očekivano su zaradile svoje pristupačne verzije zahvaljujući popularnim high street trgovinama.

  • +14
  • +11

Nensi Dojaka kolekcija summer 2022.

Izvor: Profimedia / Autor: PIXELFORMULA / Pixelformula / Profimedia

Rebraste haljine od pletiva

Već nekoliko sezona haljine od pletiva uživaju veliku popularnost na modnoj sceni, a ništa drukčije neće biti ni u novoj kalendarskoj godini. Pripijene verzije pletenih haljina, koje krasi maksi dužina, prema modnim prognozama, postat će najpopularnijim odabirom.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mini haljine osvježenog izgleda

Modni svijet itekako je odlučio okrenuti ploču nakon mjeseci provedenih u trenirkama uslijed pandemije, a najbolji pokazatelj toga nova je popularnost minijaturnih modela haljina, s naglaskom na verzijama s neočekivanim i zanimljivim detaljima.

Drapirane haljine

Nabrana odjeća u potpunosti je dominirala nadolazećim kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova, pa tako i haljine kojima brojni prognoziraju veliki uspjeh u mjesecima pred nama.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: David Dee Delgado / Getty images / Profimedia

Snježnobijele haljine

Kratke, duge, za dnevno ili večernje nošenje, bijele haljine u svim svojim inačicama u nadolazećoj sezoni proljeće/ljeto mogle bi postati veliki hit na modnoj sceni, barem ako je suditi po kolekcijama dizajnerskih veličina.