HIT NA MODNOJ PISTI

Ovih pet modela haljina dominirat će modnom scenom u mjesecima pred nama

29.12.2021 u 22:22

Bionic
Reading

Haljine oduvijek predstavljaju modnog saveznika, posebice u danima u kojima ne znamo što bismo odjenuli, a nakon uvida u nadolazeće kolekcije vodećih dizajnerskih brendova današnjice, modni eksperti sa sigurnošću tvrde da će ovih pet specifičnih silueta haljina uživati ogromnu popularnost u mjesecima pred nama

Godina pred nama posebno je uzbudljiva kada govorimo o haljinama. Nakon što smo nekoliko sezona svjedočili velikoj popularnosti modela s puf rukavima, verzijama na preklop i onima po uzoru na sako, na horizontu su se pojavile neke nove, svježe siluete.

Porubi idu do novih krajnosti, takozvane ‘gole’ haljine više nisu rezervirane za hod crvenim tepihom, a brojni dizajneri itekako su se pozabavili i detaljem drapirane tkanine. S druge strane, prema riječima modnih stručnjaka, svjedočimo modnoj evoluciji klasičnih komada kao što je pletena haljina, ali i potpuno novom izgledu mini haljine.

Pet modela haljina koji će vladati modnom scenom u 2022. godini

'Gole' haljine

Svoj naziv zaradile su zahvaljujući tankim vezicama, upotrebi prozirnih tkanina i samom manjku istih. Za novu popularnost golih haljina brojni vide krivca u albanskoj dizajnerici Nensi Dojaki, čijim izazovnim modelima do danas nije odoljela vojska poznatih dama, a očekivano su zaradile svoje pristupačne verzije zahvaljujući popularnim high street trgovinama.

  • +14
Nensi Dojaka kolekcija summer 2022. Izvor: Profimedia / Autor: PIXELFORMULA / Pixelformula / Profimedia

Rebraste haljine od pletiva

Već nekoliko sezona haljine od pletiva uživaju veliku popularnost na modnoj sceni, a ništa drukčije neće biti ni u novoj kalendarskoj godini. Pripijene verzije pletenih haljina, koje krasi maksi dužina, prema modnim prognozama, postat će najpopularnijim odabirom.

Mini haljine osvježenog izgleda

Modni svijet itekako je odlučio okrenuti ploču nakon mjeseci provedenih u trenirkama uslijed pandemije, a najbolji pokazatelj toga nova je popularnost minijaturnih modela haljina, s naglaskom na verzijama s neočekivanim i zanimljivim detaljima.

Drapirane haljine

Nabrana odjeća u potpunosti je dominirala nadolazećim kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova, pa tako i haljine kojima brojni prognoziraju veliki uspjeh u mjesecima pred nama.

Snježnobijele haljine

Kratke, duge, za dnevno ili večernje nošenje, bijele haljine u svim svojim inačicama u nadolazećoj sezoni proljeće/ljeto mogle bi postati veliki hit na modnoj sceni, barem ako je suditi po kolekcijama dizajnerskih veličina.