NE IZLAZE IZ MODE

Ovih osam bezvremenskih komada nikada ne biste trebali izbaciti iz ormara

04.01.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Svatko od nas s vremena na vrijeme voli napraviti mjesta u ormaru i pobacati sve one stvari koje su već neko vrijeme nenošene, no da postoji modni zakon, zasigurno bi zabranjivao da bacite neki od ovih osam bezvremenskih komada koji nikada ne izlaze iz mode

Uvijek smo za to da se minimalno svake dvije do tri godine ormar pročisti, a višak odjeće za koju znate da nećete nositi poklonite nekome kome će više koristiti ili znate da će ga ta odjeća razveseliti, no neke komade odjeće i modnih dodataka ipak ne biste trebali bacati jer je riječ o bezvremenskom klasiku koji ne izlazi iz mode.

Sako krojen po mjeri

View this post on Instagram

them korean face masks doing their thing

A post shared by Fiona Zanetti (@fionazanetti) on

Kvalitetan sako u neutralnoj boji poput bijele, crne i sive ili pak vječnog kariranog ili vichy uzorka nema svoj vijek trajanja, osim ako je, naravno, toliko uništen da mu više ni krojačica ne može pomoći.

Nakit s monogramom

Nakit ukrašen monogramima brenda, slovima te personalizirani nakit uvijek je poželjan modni dodatak koji ćete sigurno moći koristiti godinama.

Mokasinke

View this post on Instagram

Man, I feel like a woman!

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

Mokasinke su ponovno zaživjele proteklih sezona, no s kvalitetnim kožnim mokasinkama nikad ne možete pogriješiti, pogotovo kada su to jedne ovakve kultne Gucci mokasinke.

Kvalitetan sat

Satovi su investicija koja se s vremenom isplaćuje. Pomalo je ironično da na modni dodatak koji pokazuje vrijeme zapravo vrijeme i ne utječe, no to je uistinu tako. Danas je chic nositi vintage sat koji je nekad pripadao našim djedovima i bakama, stoga nemojte bacati sat samo zato što je star.

Slip suknja

View this post on Instagram

Indian summer💛

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Slip suknje od satena u posljednje su vrijeme preplavile Instagram, što je samo još jedan dokaza da ovaj bezvremenski komad nikad nije ni izašao iz mode.

Baloner

View this post on Instagram

Sun baby sun 🌞

A post shared by Leia (@leiasfez) on

Zlatno pravilo svake istinske zaljubljenice u modu je da u svom ormaru mora imati barem jedan baloner. O popularnosti balonera ne moramo vam niti govoriti. Svih ovih desetljeća koliko je na modnoj sceni nikad se nije dogodilo da ga dizajneri i high street brendovi izbace iz svojih kolekcija.

Kultna dizajnerska torba

Iz sezone u sezonu vodeće modne kuće plasiraju nove trendi modele torbica za kojima luduju modne ovisnice, no opće je poznato da pojedine dizajnerske torbe kao primjerice one s potpisom modnih kuća Chanel i Hermes nikad ne izlaze iz mode.

Kožne čizme

View this post on Instagram

Softice🍦

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Moda se toliko brzo mijenja da čizme koje su danas moderne sutra više nisu i obrnuto, i upravo zato kožne čizme uvijek nastojte čuvati za bolje dane, a ukoliko je riječ o klasičnom modelu, iste ćete moći nositi sve dok se potpuno ne izlizaju.

Haljina midi kroja

View this post on Instagram

@nikejane stopping traffic #gannigirls

A post shared by GANNI (@ganni) on

Midi kroj savršen je kroj za haljine koje se mogu nositi na sto načina, no uglavnom se sve svodi na dva osnovna načina - samostalno i preko hlača. Nemojte bacati midi haljine, već osmislite način kako ih iskombinirati da izgledaju trendi i osježavajuće.

Traperice ravnog kroja

Traperice ravnog kroja vratile su se u modu na velika vrata i potpuno zasjenile skinny model, no prava je istina da one nikada zapravo ni nisu izašle iz mode. Brojne trendseterice uvijek su prednost davale ravnom kroju traperica jer za razliku od skinny kroja izgleda elegantnije. Ako kojim slučajem u svom ormaru već imate traperice ravnog kroja, čvrsto ih držite i ni slučajno ih ne bacajte.