'MUST HAVE' KOMAD

Ovaj jesenski trend raširenih ruku će dočekati sve zaljubljenice u udobno odijevanje

12.10.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Kako nove kolekcije počinju pristizati u trgovine, primjećujemo sve više trendova koji su najavljivani još prošle sezone. Jesen/zima 2020. donijet će nam pregršt iznenađenja kojima se neizmjerno veselimo, a jedan od omiljenih trendova modnih ovisnica ove sezone bit će pleteni prsluci

Sjećate li se pletenih prsluka koje su nosili naši djedovi i bake? Ovaj trend inspiriran 70-ima doživjet će povratak na modnu scenu u narednim mjesecima. Štreberski retro look ono je na što trebate ciljati ove jeseni. U ludim 70-ima pleteni prsluci označavali su visok status u društvu i intelektualce, a pogledom na aktualne kolekcije dizajnerskih imena i high street brendova sasvim je jasno da će postati veliki sezonski trend.

Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore podaci modne tražilice Lyst, prema kojima su od početka kolovoza pretrage modnih kupaca za statement modelima džempera bez rukava porasle za 133 posto, a podjednako ih pretražuju ženski i muški kupci diljem svijeta.

Pleteni prsluk vraća nas i u 90-e i podsjeća na scenu iz 'Prijatelja' u kojoj štreberski odjeveni Chandler Bing ispija kavu i dijeli sarkastične komentare u Central Perku. No ovaj udoban komad odjeće, idealan za slojevito odijevanje u narednim mjesecima, bit će sve samo ne štreberski.

High fashion vizionari sugeriraju nam da pletene prsluke kombiniramo s košuljama, što je odličan odabir za ovo promjenjivo jesensko razdoblje. Kada vam je vruće, jednostavno skinete prsluk i ostanete u košulji. Ovaj je odjevni komad posebno praktičan za sve one koji rade u uredu jer u kombinaciji s košuljom ili tankom dolčevitom izgleda vrlo poslovno i pritom chic.

Modne blogerice i influencerice već neko vrijeme obožavaju pletene prsluke. Ovaj se trend sramežljivo pojavio već u ljeto, kada su ih trendseterice u Skandinaviji nosile na golu kožu, a dolaskom hladnijih dana prigrlili su ih diljem svijeta.

Za popularnost ovog modnog komada zaslužne su i velike modne kuće kao što su Dior, Prada, Lacoste i Ganni te su ga uvrstile u svoje aktualne kolekcije za jesen/zimu 2020.

  • +9
Pleteni prsluci Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije