SIMBOL MOĆI

Ovaj hit uzorak iz 90-ih u modu se vratio na velika vrata, sviđa li vam se?

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 31.08.2022 15:21
  • Objavljeno 31.08.2022 u 15:21
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan Paciullo / Sipa Press / Profimedia

Nije nikakva novost da na modnoj sceni i s nekoliko desetljeća razmaka pojedini trendovi nanovo uspjevaju postati relevantnima, a najbolji primjer tomu su komadi u znaku prepoznatljivog pinstripes uzorka

Ovaj trend još jedan je pokazatelj jačine koju na modnoj sceni ima stil odijevanja u duhu 90-ih. Pinstripes uzorak istaknut na odijelima postao je zaštitnim znakom yuppie pokreta 90-ih sa sjedištem na Wall Streetu i oduvijek je povezivan s politikom i novcem.

Taylor Swift

Taylor Swift

Izvor: Profimedia / Autor: J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia

U ženski ormar ušuljao se onoga trenutka kada su žene zasjele na rukovodeće pozicije i funkcije s visokom odgovornošću, a poznate dame s godinama su doprinijele učvršćivanju simboličkog odnosa pinstripe uzorka s moći i biznisom.

Ove sezone pinstripe uzorak moguće je pronaći na različitim odjevnim komadima, no i dalje je najzastupljeniji u formi uredskih modela hlača kojim ne prestaje rasti popularnost iz sezone u sezonu.

Pinstripe uzorak u svojim kolekcijama za sezonu jesen/zima predstavili su brojni dizajnerski brendovi poput talijanskog Versacea, američkog Michaela Korsa ili francuskog Lecourt Mansion, a kao što je slučaj s većinom trendova viđenih na modnim pistala u svjetskim metropolama i ovaj je zaradio pristupačne verzije zahvaljujući lancima ulične mode.  

Lecourt Mansion FW22

Lecourt Mansion FW22

Izvor: Profimedia / Autor: FashionPPS / Zuma Press / Profimedia

Philosophy di Lorenzo Serafini FW22

Philosophy di Lorenzo Serafini FW22

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Versace FW22

Versace FW22

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Michael Kors FW22

Michael Kors FW22

Izvor: Profimedia / Autor: Showbit.com / ShowBit / Profimedia