PRODUŽITE IM ŽIVOTNI VIJEK

Ovaj genijalan trik pomoći će da svijeće duže traju

04.12.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Ukoliko ste ljubitelj svijeća, ovaj genijalan trik za produljenje životnog vijeka vaših svijeća sigurno će vam dobro doći, a tajna je u namirnici koju svi mi svakodnevno koristimo u kuhinji

Svijeće mogu imati snažan utjecaj na raspoloženje. Osim što opuštaju i naš dom čine ugodnijim i mirisnijim prostorom za život, studija iz 2009. otkrila je da mirisne svijeće i ulja umiruju razna psihološka stanja poput anksioznosti i depresije. Stoga ne čudi to što su toliko tražene i obožavane diljem svijeta.

Mnogi u želji za opuštanjem svijeće najčešće pale uz mirisnu kupku ili uvečer prije spavanja, no koliko god djelovale terapeutski, mnoge živcira to što relativno kratko traju. Mirisni vosak brzo nestaje pa i sama svijeća brzo izgara te traje većinom dva, tri korištenja, pogotovo ako je riječ o manjim svijećama.

No, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste produžili životni vijek svojim svijećama. Zvuči zanimljivo? Čekajte tek da saznate koja će vam namirnica koju svakodnevno koristite u kuhinji u tome pomoći.

Trik uz pomoć kojeg će svijeća duže trajati

Najbolji način da produžite život svojim svijećama je da dodate prstohvat soli u rastopljeni vosak nakon što ugasite svijeću. Sol će usporiti vrijeme izgaranja sljedeći put kad upalite svijeću. Ovaj jednostavan i jeftin trik zaista vrijedi probati, a postoji još nekoliko opcija koje možete učiniti.

Kako da svijeća duže traje Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Postoji teorija da će vam držanjem svijeće u hladnjaku ili zamrzivaču ona duže gorjeti, ali nema dokaza da taj postupak stvarno djeluje i postoji nekoliko potencijalnih 'opasnosti', poput toga da vam svijeća može puknuti ili toga da se vosak povuče iz posude. Isto tako postoji vjerojatnost da bi time mogli promijeniti miris svijeće.

Stručnjaci sugeriraju kako je svijeću najbolje ponovno koristiti nakon što se potpuno ohladi, a životni vijek produžit ćete joj i ukoliko nakon ponovnog korištenja odrežete vršak fitilja. Ukoliko se fitilj nagne u jednu stranu, nakon što ugasite svijeću (dok je vosak još tekući), centrirajte ga.