SLOBODNO UŽIVAJTE

Ova top jesenska namirnica je pravi lijek

31.10.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Kada drugi put posegnete za klipom kukuruza imajte na umu da nije samo ukusan, nego je i značajan za zdravlje. Iako je ovo popularna biljka, mnogi ne znaju da je bogata vlaknima i da se od zrna kukuruza proizvodi ulje visoke kvalitete, bogato vitaminom A, C i E te nezasićenim masnim kiselinama

Od zrna kukuruza se proizvodi ulje koje se preporučuje kao lijek kod progresivne ateroskleroze jer smanjuje nivo kolesterola i dovoljno ga je svakodnevno pojesti 20 grama kao dodatak redovnoj prehrani.


Iako u kukuruzu možemo uživati tijekom cijele godine, onaj koji jedemo početkom jeseni sadrži najviše hranljivih tvari. Ustaljeno je mišljenje kako je svježe povrće zdravije od kuhanog, ali to se ne odnosi na kukuruz! Naime, američki istraživači otkrili su da prilikom termičke obrade kukuruza, kuhanja ili pečenja, dolazi do oslobađanja molekula s antioksidativnom aktivnošću, što povećava njegove zaštitničke moći.

Više o kukuruzu i blagodatima na zdravlje pročitajte na Ordinacija.hr.