PRESUDAN FAKTOR

Otkriveno kad žene najlakše doživljavaju orgazam

13.11.2013 u 10:03

Bionic
Reading

Novo istraživanje pokazalo je kako će žene, usprkos svemu, tijekom neobavezna seksa s usputnim partnerom gotovo dvostruko rjeđe doživjeti orgazam nego u seksu sa stalnim partnerom

Istraživanjem koje je proveo Justin Garcia, znanstveni suradnik na institutu Kinsey za istraživanje seksa, u kojemu je sudjelovalo 600 žena, pokazalo je kako je upola manje vjerojatno da će žena doživjeti orgazam za vrijeme spolnog odnosa ili oralnog seksa s usputnim partnerom nego sa stalnim partnerom.

Istraživanje i njegove rezultate predstavili su znanstvenici Sean Massey, Ann Merriwether i Susan Seibold-Simpson s Državnog sveučilišta New York u Binghamtonu na održanom znanstvenom kongresu (International Academy of Sex Research and the Association for Psychological Science).

'S usputnim partnerima za jednu noć žene se ne osjećaju dovoljno ugodno i opušteno te se ne usuđuju reći što točno žele', tumači sociologinja Paula England koja je vodila petogodišnju studiju u kojoj je sudjelovalo 24 tisuće studenata. Tijekom studije otkrilo se kako je oko 40 posto žena te 80 posto muškaraca doživjelo orgazam tijekom posljednjeg seksualnog odnosa s usputnim partnerom.

Usporedno s time, čak 75 žena kaže kako su orgazam doživjele za vrijeme seksa sa svojim stalnim partnerom. Razlog velikim razlikama u tim postocima može biti taj što žene još uvijek osjećaju stigmu u vezi doživljavanja tjelesnog zadovoljstva bez emocionalnog povezivanja, piše Yahoo Shine.