ZA BLISTAV TEN

Otkrivamo male tajne zdrave kože

17.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Dobra i pravilna briga o koži može pomoći u usporavanju prirodnog procesa starenja te spriječiti niz problema. Jednostavnom pažnjom na temeljne potrebe vlastite kože otkrijte svijetu svoje čari, ali ovoga puta ne trebate isticati samo svoju unutrašnju ljepotu, već i veličanstvenu vanjštinu. Donosimo pet jednostavnih savjeta koji će vam pomoći u zaštiti kože

Vaša koža odražava stanje zdravlja. Mekana je i glatka kada se dobro brinemo o njoj ili suha i perutava kad je shvatimo zdravo za gotovo. Da biste imali lijepu, meku i mladoliku kožu, ugađajte joj! Ljepota se često smatra kao velika množina prikrivenih tajni na kojima počiva prekrasan izgled pojedinca. Ali tajne ljepotica odsad više nisu tajne, jer svatko može izgledati prekrasno uz par rutinskih savjeta o uljepšavanju i njezi kože koje donose poznati Laboratoriji Vichy

Mala lista savjeta kojom svatko dobiva priliku za veličanstven izgled kože

1. Pazite što jedete i pijete i prestanite pušiti
Vaše je tijelo vaš hram koji svakodnevno morate opskrbljivati zdravim obrocima i napicima koji stimuliraju rad organizma i same kože. Uživajte stoga u prehrani punoj svježeg voća i povrća, pijte dvije lite vode dnevno, smanjite unos alkoholnih i kofeinskih napitaka te recite ne pušenju. Osim što je štetno za organizam, pušenje ubrzava starenje kože i uzrokuje bore.

2. Spavanjem do zdravlja i svježine
Kao i nama, i našoj koži treba odmor pa pokušajte imati zdrav, odmarajući san da biste bolje i lakše mogli funkcionirati preko dana. Noć je vrijeme kada se koža regenerira pa joj priuštite barem šest sati sna.

Navečer obavezno skidajte šminku, pogotovo s područja oko očiju
3. Redovito vježbajte
Znate li da je vježbanje jedina aktivnost kojom stječemo više energije nego što trošimo? Redovito vježbajte i to će vam se višestruko vratiti: na poslu ćete biti svježiji, osjećat ćete se ugodnije i zadovoljnije, a u kontaktu s drugim ljudima bit ćete veseliji. Sve ostale aktivnosti u životu obavljat ćete lakše i s više poleta. Vježbanje nije dobro samo za naš organizam, već je dobro i za našu kožu. Kada se znojimo, naše pore dišu pa nastojte vježbati bez šminke, da bi koža mogla disati.

4. Zaštitite se od sunca

Boravak na suncu izbjegavajte od 10 sati ujutro do 16 sati popodne. Nosite odjeću i pokrivala za glavu koja će zaštititi većinu površine kože od opasnih zraka sunca. Naravno, kožu je potrebno zaštititi i kremama za sunčanje sa što većim zaštitnim faktorom. Pazite da vaša krema za sunčanje ima zaštitu od UVA i UVB zraka jer su podjednako opasne! U prvim sunčanim danima preporučljivo je nanijeti viši faktor zaštite od sunca, jer koža tada treba snažnu zaštitu.

5. Upoznajte svoj tip kože i provodite svakodnevni program njege kože
Za lice kože bitna je njega – gelovi za umivanje, piling, tonici, mlijeko za lice i, naravno, krema, no treba pripaziti na to da su prilagođeni vašem tipu kože. Također obratite pozornost na promjenu godišnjih doba. Kao što nosimo drukčiju odjeću zimi, isto tako moramo koristiti i drukčije preparate. Navečer obavezno skidajte šminku, pogotovo s područja oko očiju. Jer samo kada je koža ispravno očišćena, hidratantna krema kože obaviti svoj zadatak regeneriranja, hidratiziranja i zaštite kože.

Briga za kožu zahtijeva dnevni raspored, proces koji se ponavlja iz dana u dan, bez obzira na sve. Dobra vijest je ta da taj proces uzima samo pet minuta i uključuje četiri jednostavna i ugađajuća koraka: parenje, čišćenje, toniziranje te hidratiziranje kože. A ako ste odabrali kvalitetne proizvode za njegu kože u skladu s tipom svoje kože, izvođenje ovog jednostavnog rasporeda može stvoriti gotovo trenutne i vidljive rezultate.