ISKORIJENITE GA

Otkrijte najbolje vježbe protiv celulita

18.04.2012 u 11:09

Bionic
Reading

Celulit je samo zgodno ime za nakupine masnoća koje se probijaju kroz vlaknasto tkivo, a na njegovu količinu i vidljivost utječu brojni faktori od gena, hormona, prehrane do količine masnoće u organizmu. Vježbanjem poboljšavate cirkulaciju, potičete razgradnju masnih naslaga i tijelo čistite od otrova. Ove vježbe će vam pomoći da pretvorite masti u pravo mišićno tkivo

Najbolje aerobne vježbe u borbi protiv celulita su hodanje, trčanje ili plivanje. Celulit je, naime, povezan sa slabom cirkulacijom, a ove vježbe stimuliraju protok krvi i limfnu cirkulaciju. Pomaže da se masnoće zarobljene ispod kože izbacekrvotokom iz vašeg tijela. Kardiovaskularne vježbe potiču znojenje koje pomaže detoksikaciju kože i sagorijevanje masnoća. Plivajte, vježbajte na steperu, igrajte skvoš, trčite na pokretnoj trci, vozite bicikl…

Anaerobne vježbe za smanjenje celulita

Čučnjevi: držite kut od devedeset stupnjeva u području bedara i nikada ne širite koljena preko ruba nožnih prstiju. Korisno je stezati mišiće trbuha prilikom ove vježbe kako biste zaštitili donji dio leđa.

Iskoraci: kada radite iskorak, držite tijelo pod kontrolom i nikad ne dopustite da vam koljena kliznu dalje od prstiju na stopalima. Bedra moraju biti pod kutom od devedeset stupnjeva.

Udarac magarca: jedna od najboljih vježbi za toniranje stražnjih mišića bedara je udarac magarca. Spustite na sve četiri noge, zabacite jednu nogu iza vas pod kutom od 90 stupnjeva. Vježba koja formira obje strane bedara je L dizanje: legnite na bok i podignite nogu ravno u zrak koliko god možete.

Istezanje nogu: ovo je vježba za kvadricepse. Podižite jednu nogu ravno naprijed dok ne bude ravno ispred vas, a zatim je spustite polako dolje. Za maksimalan učinak, podižite nogu što sporije i izdahnite dok noga ide prema gore. Pokušajte ponoviti ovu vježbu što više puta, a nakon dva ili tri ponavljanja, pokušajte držati nogu što dulje ispruženu u zraku.

Stezanje stražnjice: legnite na leđa, zategnite trbušne mišiće, dlanove postavite na pod i podižite pelvis. Prenesite svoje desno stopalo preko lijevog koljena i stavite ga na svoje lijevo bedro. Zategnite mišiće stražnjice i podignite kukove s poda. Stegnite lijevu stražnjicu brojeći do dva i otpustite brojeći do dva. Ponovite s drugom nogom. Držite kukove mirnima, a trbušne mišiće čvrstima: ne radite luk kralježnicom i ne zadržavajte dah.

Podizanje unutarnje strane bedara: legnite na lijevi bok podupirući glavu lijevom rukom, dok desnu položite na pod za održavanje ravnoteže. Desnu nogu postavite ispred lijeve, neka vam stopala budu ispred potkoljenice. Podižite lijevu nogu jačajući mišiće unutarnje strane bedara.

Ne postoji jednostavan lijek za celulit, ali njegovo smanjenje zahtijeva predani rad. Režim vježbanja neće samo reducirati celulit, nego pomoći da se osjećate puno bolje i imate više energije. Ne zaboravite jesti zdravo.

L'Occitane predstavlja novu liniju proizvoda za njegu na bazi badema, a mi smo za vas pripremili pet poklon paketa koji sadrže piling gel za tuširanje, kremasti gel za učvršćivanje tijela i svilenkastu kremu za ruke!