recept

Osvježavajući i slastan proljetni ručak: Tjestenina sa sezonskim povrćem koju će svi obožavati

03.04.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Ovaj slastan ručak bit će gotov za manje od pola sata, a krije bogatstvo vitamina koje se nalazi u sezonskom povrću poput artičoka i graška te osvježavajućem dodatku limova soka

Proljeće je vrijeme u kojem želimo maksimalno iskoristiti slasno i svježe mlado povrće koje je upravo stiglo u lokalne trgovine ili, ako smo sretni, na obližnju tržnicu kako bismo iskušali neke nove, zdrave i ukusne recepte.

Izbor sezonskog povrća u ovo doba godine sve je veći i nudi pregršt opcija za kuhanje ukusnih i zdravih obroka.

Upravo takav ručak možete pripremiti uz recept za osvježavajuću tjesteninu bogatu zdravim i ukusnim povrćem, neodoljivom aromom limunovog soka i obogaćenu kremastim parmezanom!

Sastojci za dvije osobe:

  • 225 g tjestenine
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 papra
  • 3 i 1/2 šalice vode
  • 250 g artičoka (unutrašnjosti)
  • 6 šalica nasjeckanog špinata
  • 2 šalice graška
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • žlica limunove korice
  • 3-4 žlice limunovog soka

Priprema:

U srednje veliku posudu stavite tjesteninu, češnjak, sol i papar pa dodajte tri i pol šalice vode. Kada zakuha, kuhajte oko osam minuta uz redovito miješanje.

Ubacite unutrašnjost artičoka, špinat i grašak pa kuhajte dok tjestenina ne omekša, a vode ne ispari idućih dvije do četiri minute.

Maknite sa štednjaka i umiješajte 1/4 šalice parmezana, limunovu koricu i sok. Idućih pet minuta, uz povremeno miješanje, pustite sastojcima da se povežu, a sir otopi.

Prilikom serviranja, posipajte ostatkom parmezana.