BILLY CORGAN NAJAVIO

Osmosatna svirka inspirirana Hesseovim 'Siddharthom'

20.02.2014 u 18:40

Bionic
Reading

Frontmen američkog alternativnog rock benda Smashing Pumpkins Billy Corgan 28. veljače održat će osmosatnu svirku inspiriranu romanom Hermanna Hessea 'Siddhartha'

Besplatna svirka, najavio je pjevač na svojoj Facebook stranici, održat će se u njegovoj kući čaja Madame ZuZu's Teahouse u Chicagu, a nastup će biti ambijentalna i muzička interpretacija Hesseova romana 'Siddhartha' koji govori o duhovnom putovanju mladića Siddharthe u potrazi za vlastitim 'ja'.

Corgan je svoj mali lokal, kuću čaja otvorio 2012., a tada ju je opisao kao mjesto gdje ljudi sa sličnim razmišljanjima mogu razmijeniti ideje. Od početka je Corgan naglašavao kako želi da taj prostor bude izlog za književnost, uključujući i vlastitu poeziju, a Chicago Tribuneu priznao je da piše 'duhovne memoare' od 2010. godine.

Prije nego što je otvorio svoj shop, taj 46-godišnjak lansirao religijsko-filozofsku internetsku stranicu Everything From Here To There, a postao je i promotor hrvanja. Iako mu se kritičari rugaju da su mu potezi pretenciozni, fanovi ga podupiru.

'Često sjedi u svom dućanu i svira muziku. Kako to može biti pretenciozno?' napisao je jedan od njegovih fanova na Facebooku.

U ožujku prošle godine, Corgan je na svom Twitteru objavio da su Pumpkinsi počeli pisati pjesme za novi album. Ove je veljače stavio svoju sliku s gitarom ispod koje je napisao 'pišući nove pjesme'.

Pumpkinsi su svoj posljednji, osmi po redu album 'Oceania' izdali 2012. godine.