MODNI KLASIK

Omiljeni trend: Tople i udobne haljine koje nosimo od jutra do sutra

10.12.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Pletene haljine već su nekoliko godina apsolutni 'must have' kad se radi o jesensko-zimskim mjesecima

Haljine iz sezone u sezonu ne prestaju oduševljavati zaljubljenice u modu jer su udobne, praktične i totalno chic te se lako kombiniraju.

Nekad velik hit i u devedesetima, ovi ženstveni komadi vratili su se na modnu scenu u nikad privlačnijem ruhu, a iako ih najčešće vežemo za hladniji dio godine, chic verzije od tankog pletiva unazad nekoliko sezona postale su nezaobilazan prizor i u proljeće, pa i ljeti.

  • +19
Pletene haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Reserved

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Osim što su vrlo udobne, posebice varijante od vune i kašmira, pletene haljine posve sigurno daju potrebnu toplinu te, osobito ako se radi o modelima od rebrastog tkanja, ističu i naglašavaju figuru.

Kad se pak radi o kombiniranju ovakvih komada, u obzir je potrebno uzeti samo jednu stvar, a to je da obuća ne smije biti previše elegantna, poput npr. balerinki ili salonki.

Trendseterice ih obožavaju i iz praktičnih razloga: u jednom nas potezu rješavaju briga oko osmišljavanja kombinacija, a dovoljno ih je spojiti s robusnim čizmama ili loafericama i primjerice oversized sakoom, prošivenom jaknom, kaputom...

Savršene su za one dane u kojima nismo raspoloženi za modne eksperimente, a želimo dobro izgledati i biti spremni za odlazak na posao bez puno kompliciranja. U tome će nam bez sumnje pomoći upravo pletena haljina.

Mnoge ih fashionistice rado nose u brojnim prigodama, pa smo tako nedavno vidjeli u efektnoj bež haljini golih ramena britansku voditeljicu i prezentericu Amandu Holden, dok se Myleene Klass odlučila za trendi crnu haljinu pripijenog kroja sa zanimljivim prorezom na području dekoltea.

  • +4
Amanda Holden Izvor: Profimedia / Autor: Mattpapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kad se pak radi o duljinama, u obzir dolaze sve varijante od hrabrih tzv. džemper varijanti pa do omiljenih maxi ili midaxi verzija koje nikad ne izlaze iz mode.

Cool stajling koji uključuje pletenu haljinu možete nadograditi i čarapama s motivima ili hulahupkama s uzorkom - ove je sezone sve dopušteno, pa budite kreativni i nosite ono u čemu se dobro osjećate.