VJEČNI KLASIK

Omiljene mokasinke princeze Diane zablistale u novom ruhu

07.04.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Tod's mokasine s gumenim ‘kamenčićima’ od 1978. godine zadržavaju svoju privlačnost do danas, predstavljajući simbol talijanskog stila

Posljednjih mjeseci na modnoj sceni najpoželjnijim mokasinkama pokazale su se robusne inačice. Ipak, kao što je 90-ih uspješno potvrdila britanska princeza Diana, klasične mokasinke stvorene od antilop kože puno su lakše i ugodnije za nošenje te svojim izgledom uspješno odolijevaju nametnutim trendovima.

Posebnu naklonost Lady Di pokazivala je prema modelima mokasinki imena Gommino, s potpisom luksuznog talijanskog brenda Tod's.

Od 1978. godine, kada su prvi put lansirane u prodaju, ove kožne cipele slove za najprodavaniji model talijanskog brenda. Udobne koliko i svestrane, Gommino mokasine s dugogodišnjim stažem na modnoj sceni zaradile su titulu klasika kojeg podjednako obožavaju nositi žene i muškarci.

Ako bolje pogledate, upravo ćete Gommino mokasine brenda Tod’s najčešće ugledati na stopalima holivudskih zvijezdi poput Michaela Douglasa, Denzela Washingtona, Antonia Banderasa, Samuela L. Jacksona, Orlanda Blooma ili Georgea Clooneya.

Rođenje kultnog modela Gommino

Krajem sedamdesetih, poduzetnik iza brenda koji najviše slavi talijanski stil i ‘made in Italy’ majstorstvo, Diego Della Valle, uvidio je potrebu za obućom, istovremeno ležernom i svečanom, koja će se sjajno prilagoditi brojnim prilikama.

Vrativši se s putovanja u Ameriku, na kojem su ga zaintrigirale cipele pilota kakve je uočio u jednom butiku vintage odjeće, počeo je raditi na prvom muškom prototipu kultnih mokasinki (na ženski ćemo pričekati još koju godinu).

Tako je nastao lagan, ravni i mekani model mokasinki Gommino kakve poznajemo danas, u potpunosti šivan ručno i s karakterističnim gumenim kuglicama na potplatu (točno 133).

Svake sezone brend Tod's trudi se iznova reinterpretirati svoj modni bestseler u pogledu različitih vrsti kože, boja, pa čak i detalja. Posljednji novitet su bubble gumeni kamenčići, više pop i upečatljivi, s jarkim bojama u rasponu od mimoza žute do lila.

U e-trgovini brenda Tod’s danas je dostupna opcija stvaranja personaliziranih mokasina Gommino. Od odabira željenog materijala s konfiguratorom zatim se prelazi na odabir boje, detalje, od remena ili kopče pa sve do načina šivanja i načina isticanja gumenih kamenčića.

  • +23
Elegantne mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije