NOSTALGIČNI TREND

Uspješno dodaju centimetre: Ove omražene tenisice s početka milenija ponovno su in

29.03.2023 u 20:26

Bionic
Reading

O tenisicama s ugrađenom petom ponovno se govori u modnim krugovima, a ovaj nostalgični trend vraća nas ravno u 2010. godinu kada je kultnu verziju tenisica ovog tipa lansirala francuska dizajnerica Isabel Marant

Nakon što su Ugg čizme u mini i ultra mini varijanti ove zime proživjele renesansu, na red su stigle omražene tenisice koje su, poput spomenutih uggsica, vrhunac popularnosti doživjele početkom milenija.

U vremenima kada modnom scenom vladaju nostalgičarske tendencije, čija su glavna pokretačka snaga pripadnici Generacije Z okupljeni na TikToku, bilo je za očekivati da će nekoć omražene tenisice sa skrivenom petom ponovno postati obućom o kojoj se govori.

Francuska dizajnerica Isabel Marant najzaslužnija je za boom koji su ove tenisice doživjele početkom milenija kada je 2010. godine svjetlo dana ugledao model Bekett, povišeni križanac košarkaških i skejterskih tenisica.

S trakama od brušene kože, kopčanjem na čičak i voluminoznim jezikom, ove tenisice Marant je opremila udobnom petom, a nakon što ih je mega slavna Beyoncé nosila u spotu za singl ‘Love on top’, ubrzo su postale must-have modelom svake fashionistice.

Gotovo 12 godina nakon njihovog lansiranja, Marant je predstavila novu, poboljšanu verziju svojih prepoznatljivih tenisica nazvanu Balskee.

S platforma petom u visini od deset centimetara, model Balskee stiže u širokom rasponu boja, a izgledom ne odskače pretjerano od proslavljenog prethodnika.

Za one koji preferiraju suptilnije verzije tenisica sa skrivenom petom Marant je pripremila ‘slim’ verziju nazvanu Bilsy koja, poput spomenutih modela, osigurava dodatne centimetre bez potrebe za odustajanjem od sportskog izgleda.

  • +5
Hit tenisice za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije