SEZONSKI ADUTI

Omiljen komad u ormaru: Ovo su najpoželjniji modeli sakoa, a svaki stajling čine moćnijim

03.11.2021 u 14:50

Bionic
Reading

Posljednjih sezona ne prestajemo svjedočiti ogromnoj popularnosti koju sakoi imaju kod modnih ovisnica diljem svijeta. U drugi plan uspjeli su izgurati brojne modele jakni, a u aktualnoj sezoni ove četiri verzije slove kao najpoželjnije

Iako se sako dug niz godina povezivao isključivo s poslovnim stilom odijevanja, posljednjih sezona postao je neizostavan komad na svjetskoj street style sceni. Kao nijedan drugi komad, svojim strogim dizajnom pruža dodatno samopouzdanje i moć, a ove sezone glavnu riječ imaju ove četiri njegove verzije.

Kakvi su sakoi in, a kakvi out ove sezone?

Out: Baršunasti sakoi

In: Kožni sakoi

Sakoe stvorene od veganske kože posljednjih tjedana podjednako viđamo na policama trgovina, kao i u stajlinzima zaljubljenica u modu s Instagrama. Bilo u crnoj, smeđoj ili drugim prigušenim bojama, modela izrađenih od ovog materijala ne bi trebalo nedostajati u ormaru, a ujedno predstavljaju modnu investiciju u kojoj ćete uživati nekoliko sezona. U casual stajlinzima ili za sjajne večernje stajlinge blejzer od umjetne kože pokazat će se pouzdanim stilskim rješenjem. Sakoi stvoreni od mekog baršuna, s druge strane, ove sezone nalaze se u drugom planu.

  • +8
Kožni sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Out: Visoko rezani modeli sakoa

In: Predimenzionirani sakoi

Iz sezone u sezonu popularnost predimenzioniranih modela sakoa u duhu 80-ih ne jenjava, a nećemo ju uspjeti izbjeći ni u narednim mjesecima. Sakoi predimenzionirane siluete rezultiraju opuštenim dojmom stajlinga, a istovremeno mu daruju potrebnu dozu ozbiljnosti.

Out: Sakoi svijetlih boja

In: Sakoi s klasičnim uzorkom

Povratkom takozvanog štreberskog stila odijevanja, sakoi ukrašeni klasičnim uzorkom poput kariranog ponovno uživaju pet minuta slave, a danas ih se najviše isplati kombinirati s trapericama opuštena kroja, glomaznim čizmama, kožnim hlačama ili casual pletivom, ako je suditi po modnim ovisnicama s Instagrama i street style zvijezdama.

  • +7
Karirani sakoi u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: CORNEL CRISTIAN PETRUS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Out: Sakoi prenaglašenih ramena

In: Sakoi koji naglašavaju struk

Iako su sakoi u duhu 80-ih s podstavljenim ramenima i dalje veliki hit na modnoj sceni, ove sezone fokus modnih ovisnica prebacio se na modele koji naglasak stavljaju na struk, stvarajući figuru pješčanog sata. Zahvaljujući kroju, ova vrsta sakoa laska figuri i ističe se svojim elegantnim izgledom.

  • +11
Sakoi od tvida Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije