PROBLEMI NAŠI SVAGDAŠNJI

Oko čega brinu žene, a oko čega muškarci?

29.08.2011 u 09:34

Bionic
Reading

Sada je i službeno – žene se najviše brinu zbog financija, a muškarci se gotovo i ne brinu! Ovakva otkrića zasigurno neće obradovati žene koje ionako smatraju da one moraju o svemu voditi računa

Čini vam se da se vaš muškarac baš i ne brine pretjerano oko bilo čega? To je zato što se uistinu i ne brine, pokazuje najnovije istraživanje. Kod žena je pak potpuno druga priča.


Naime, u najnovijem istraživanju 30 posto žena na pitanje što ih noću drži budnima odgovorilo je – financijski problemi. Na isto pitanje 35 posto muškaraca odgovorilo je – ništa!

Istraživanje je provela internetska stranica manilla.com, a sudjelovalo je oko tisuću američkih ispitanika. Svi ispitanici zarađivali su prosječne mjesečne plaće.

Otkriveno je i kako, osim financija, žene brinu zadaci koje moraju obaviti, kao i stres na poslu. 'Današnji životni stil vrlo je zahtjevan i to ostavlja traga. Nije stoga čudno što žene uz sve druge svakodnevne stvari, posebno brinu o financijama. Žene su sve češće i one koje zarađuju više od muškaraca pa financije postaju primarno njihova briga', pojasnila je Linda Descano iz Women & Co.

Već je i nekoliko prijašnjih istraživanja pokazalo da žene u kućanstvima vode najveću brigu o financijama. Stručnjaci navode da to može biti izvor velikog stresa ženama koje nastoje ugoditi željama svoje obitelji, a njihove financije to jednostavno ne mogu podnijeti.