BOLJA POVEZANOST

Od Zagreba da Istanbula sada još lakše

19.06.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Turkish Airlines, Zagreb i Istanbul povezao je izravnim linijama još 1998., s dvije tjedne rotacije, a iz sezone u sezonu bilježi kontinuirani rast broja linija

Uz redovne jutarnje letove, Turkish Airlines će svakog utorka, četvrtka i subote povezivati Zagreb i Istanbul dodatnim večernjim letom. Povećanjem broja frekvencija Zagreb i Istanbul bit će povezani čak deset puta tjedno u ljetnom redu letenja. Isti broj frekvencija najavljen je i za zimski red letenja.

Turkish Airlines, Zagreb i Istanbul povezao je izravnim linijama još 1998., s dvije tjedne rotacije, a iz sezone u sezonu bilježi kontinuirani rast broja linija. Nakon slijetanja zrakoplova i tradicionalnog 'vodenog pozdrava' na prigodnoj tiskovnoj konferenciji održanoj na otvorenoj terasi Vidikovac Zračne luke Zagreb, predsjednik Uprave ZLZ-a dr. sc. Miroslav Drljača, pozdravio je Veleposlanika Republike Turske Buraka Özügergina, generalnog direktora Turkish Airlinesa za Hrvatsku Alpa Tekina te sve uzvanike i predstavnike medija.

Dr. Miroslav Drljača je izrazio je zadovoljstvo rekavši kako je uspostava dodatnih linija samo po sebi lijepa vijest za svaku kompaniju i svaku zračnu luku, te opravdan razlog za slavlje. Naglasio je kako je povećanje broja letova između Zagreba i Istanbula izravna posljedica dobrih gospodarskih kretanja između Republike Turske i Republike Hrvatske. Izrazio je nadu u nastavak trenda rasta prometa u Zračnoj luci Zagreb, naglasivši da tome značajno doprinosi i Turkish Airlines te se zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

Alp Tekin, generalni direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku izjavio je kako je od 1998., otkad je Turkish Airlines započeo s redovitim letovima, iz godine u godinu uspješno povezuje Hrvatsku i Tursku. Naglasio je da su kao najbrže rastuća europska aviokompanija zadovoljni uspjehom i konstantnim povećanjem broja letova u Hrvatskoj, te da im je cilj i dalje kontinuirano ulagati u povećanje frekvencija letova iz Zagreba. Na taj se način nadaju doprinijeti razvitku lokalne ekonomije i povećanju broja turista koji dolaze u Hrvatsku.

Prisutnima se obratio i veleposlanik Republike Turske Burak Özügergin koji je između ostalog istaknuo zadovoljstvo sve većom povezanošću Republike Turske i Republike Hrvatske, naglasivši kako ni aktualni vizni režim ne utječe na taj trend. U svom govoru Veleposlanik je istaknuo dugu povijest zrakoplovstva u Republici Turskoj, kao i činjenicu da su već 30-ih godina prošlog stoljeća dvije žene upravljale zrakoplovima.