NE PODNOSE LJUBOMORU

Od ovog horoskopskog znaka ne očekujte romantične geste, a granica između ljubavi i prijateljstva za njih je vrlo tanka

05.02.2023 u 07:30

Bionic
Reading

Samosvojni i nekonvencionalni, Vodenjaci se ne ubrajaju u najromantičnije znakove, pod uvjetom da definiramo romantiku na uobičajen način

Ako njihov način iskazivanja ljubavi i pažnje odudara od klišeja, ne znači da ne gaje snažne osjećaje, nego da ih pokazuju na specifičan način. Umjesto buketa ruža ili butelje vina, poklonit će gadget, CD ili knjigu koja ih je oduševila, a poticajni razgovori zapaliti ih više od istaknutih tjelesnih atributa, iako ni oni neće proći nezamijećeno.

Ipak, za njih tjelesna privlačnost nije važnija od mentalnog poticaja. Povezani s jedanaestom kućom, koja pokriva prijateljstvo, Vodenjaci često započinju vezu s osobama s kojima su prethodno bili prijatelji, jer s njima dijele određene stavove, razmišljanja i interese.

Njihove su ljubavne veze često nalik prijateljstvu u kojem ima i seksa, tako da druga strana istovremeno dobiva prijatelja i ljubavnika.

  • +10
Princeza Charlene je Vodenjak, rođena je 25. siječnja 1978. Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Granica između ljubavi i prijateljstva kod Vodenjaka je vrlo tanka, a zodijački su prvaci kad je riječ o 'prijateljstvima s povlasticama'. Tome je između ostalog tako jer zbog izrazite potrebe za neovisnošću i slobodom dio njih zazire od klasične veze, sluteći da bi ih ona sputavala. To je stvar samo njihova doživljaja, s obzirom da takva 'povlaštena' prijateljstva mogu trajati godinama. Bitno je da ih ne doživljavaju kao vezu.

  • +25
Ashton Kutcher je Vodenjak, rođen je 7. veljače 1978. Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Vodenjake ne treba sputavati, no osjete li se da s vama mogu biti ono što jesu i da im dajete dovoljno prostora, postat će vam odani partneri, a ne tek 'povlašteni' prijatelji. Budući da ne podnose ljubomoru i posesivnost, ako su vam dali svoje srce na dlanu, neće se nužno prestati družiti sa širokim krugom prijatelja oba spola. Pustite ih. Odabranike svog srca neće prevariti ni povrijediti, naprotiv. Uvijek će biti na njihovoj strani i pružati im bezrezervnu podršku, očekujući isto zauzvrat.