opijajuće bočice

Od dobro poznatih klasika do mirisnih noviteta: Ovo su najljepši parfemi za ovo proljeće

07.02.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Iako nas čeka još dobar dio zime, modni i beauty svijet lagano se budi uz uzbudljive novitete. I dok će modnu scenu preplaviti novi, vrlo uzbudljivi i ženstveni modeli, u beauty svijet osvojit će nas prekrasnim mirisima. Od provjerenih klasika do opijajućih noviteta – ovo su najbolji parfemi za ovo proljeće

Sunčani, dulji dani, ugodne temperature i obećanje da je ljeto iza ugla – postoji li ljepše godišnje doba od proljeća. Da, proljeće sa sobom donosi navalu energije za životom i danima pred nama, a upravo to predstavlja otvorenost i želju za isprobavanjem novih trendova ljepote, uključujući novu šminku koja odražava naš unutarnji sjaj, i, naravno, nove miris koji označavaju promjenu sezone.

Dok hladni zimski mjeseci traže utješne, toplije mirise, s drvenim bazama i opijajućim, bogatim cvjetnim notama, proljeće mami laganijim, pikantnijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. Ova godina donosi bogat niz novih mirisa nekih od najpoznatijih brendova. Ponuda je doista sjajna, od velikih, uspješnih mirisa koji će zasigurno postati klasici do nišnih i ne tako razvikanih brendova koji otkrivaju zamršene i stručno osmišljene note.

Ako ste skloni cvjetnim mirisima, svidjet će vam se Burberryjev Her eau de toilette koji sadrži lijepi božur i ružu te ih miješa s kruškom i kozjom krvi i zajamčeno podiže raspoloženje. Ako želite nešto vrlo uzbuđujuće tu je YSL koji je nadogradio svoj kultni miris Black Opium s novom izvedbom Illicit Green. Svjež je i zabavan, još uvijek ima bogate note kruške i zelene mandarine koje su suprotstavljene aromama kave, pačulija i cedra. Ili ako želite nešto malo zavodljivije tu je Irrésistible Givenchy Eau de Toilette Fraiche koji spaja osvježavajuću ružu sa zavodljivim začinima.

Her Eau de Toilette, Burberry

Ovaj voćno cvjetni parfem ima note božura, kozje krvi, ruže i kruške uz drvenastu bazu. Vrlo lijep miris koji osvaja na prvu te ima predispozicije postati jedan od omiljenih.

Rose de Chine, Tom Ford

Tom Ford predstavio Private Blend Rose Garden Collection s tri mirisa inspirirana različitim prekrasnim lokacijama. Rose D'Amalfi njžan je miris ruže s notama bergamota i mandarine, inspirirana talijanskom obalom Amalfi. Rose De Russie, inspirirana Rusijom, duboko je zavodljiva vibrantna ruža, ojačana crnom kožom. A Rose De Chine je nježna, ali dekadentna ruža, osnažena notama kineskog zlatnog božura.

Flowerbomb Ruby Orchid, Viktor & Rolf

Inspiriran burleskom, ovo je miris koji je samouvjeren, glamurozan, drzak i totalno opijajuć. Aroma breskve stapa se s nježnom frezijom i primamljivim jasminom i orhidejom, sve na luksuznoj bazi crvene mahune vanilije i burbon vanilije.

Black Opium Illicit Green, YSL

Ako volite snažan Black Opium, ova njegova proljetna verzija sigurno će vam se dopasti. Svjež, živahan, ali ne manje moćan, kod ovog parfema isprepliću se note kruške, zelene mandarine, smokve, kave, vanilije, pačulija i cedra.

Rose Blush Cologne, Jo Malone London

S modernim pristupom ružičastim mirisima, ovaj se oslanja na note sočnog ličija, svježeg bosiljka i mekog bijelog mošusa za nježnu, ali koketnu aromu ruže.

Irrésistible Givenchy Eau de Toilette Fraiche, Givenchy

Ovaj parfem je mini eksplozija mirisa. Osvježavajuća ruža pomiješana je s jarkom narančom, vatreno ružičastim paprom, pikantnim začinima i mošusom i kreira miris koji je zavodljiv, ali ne previše sladak.

My Way Nacre, Giorgio Arman

Armanijevo novo lansiranje parfema My Way je poslastica za više od jednog osjetila. Prepoznatljiv lijep miris citrusa i latica (s notama cvijeta naranče, tuberoze, cedrovine i vanilije) je zadržan, ali tekućina u bočici je zasjala blistavim bisernim sokom. Miriše na proljeće, izgleda kao snježna kugla.

Musc Noir for her, Narciso Rodriguez

Kombinacija sočne šljive i cvijeta heliotropa stvara opojni, ali lagan miris, s notom senzualnosti zahvaljujući mošusu.

I Want Choo, Jimmy Choo

Ovaj moćni orijentalno cvjetni miris koristi note citrusne mandarine, baršunaste breskve, s jasminom i utješnom bazom vanilije, za intenzivan i vrlo prepoznatljiv miris.

Mon Guerlain Sparkling Bouquet, Guerlain

Nešto lakša verzija svog poznatog parfema, Mon Guerlain Sprakling Bouquet, rezultira bočicom čistog mirisnog sjaja. Živahna kruška, opojna lavanda i jasmin te topla sandalovina spajaju se u blistavi proljetni miris.

Guilty, Gucci

Ovaj kultni klasični miris predstavljen je u novoj, minimalnoj i elegantnoj bočicu u skladu s muškom verzijom mirisa. Sam miris ne treba predstavljati – pelargonija, jorgovan i jantar pačuli toplinom i sofisticiranošću.

Miss Dior Rose N'Roses, Dior

Svjež, cvjetan i živahan, ovaj miris miriše na šarene latice ruže i citruse kako bi stvorio moderan i elegantan miris koji pristaje svakoj prilici.

Si Intense, Giorgio Armani

Iako možda ne mislite da je 'intenzivan' miris nešto što ćete nositi u proljeće, ova mješavina crnog ribizla, pačulija i ruže savršeno djeluje kao osnažujući i zavodljiv miris nove sezone.