ljetni šarm

Obožavane ljetne torbe nisu rezervirane samo za plažu: Ovi modeli se nose od jutra do mraka

24.06.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Iako nema ništa praktičnije i vječnije od klasične torbe, ove sezone jednostavno ćete morati dati šansu torbi od rafije. Čak i ako ćete ljeto provesti na vrućem asfaltu, torbe od rafije bit će savršen dodatak stajlingu jer predstavljaju puno više od klasične torbe za plažu

Zaboravite na klasične torbe za plažu. Ovo ljeto rafija preplavljuje sve vrste torbi, od bucket modela do elegantnih clutch torbica.

Ljeto na modnu scenu tradicionalno vraća svježe i ugodne tkanine poput lana i pamuka te sve nijanse prirodnih boja. No ljeti u modi dominira i korištenje elemenata prisutnih u okruženju, poput školjki, školjki, drva i, naravno, rafije.

Ova tkanina od biljnih vlakana, koja se dobiva iz lišća raznih vrsta palmi, poznata je po svojoj otpornosti, fleksibilnosti i obožavana je zbog svog rustikalnog izgleda. Stoga se stoljećima koristila u različitim kulturama, prvo u dekoraciji, a kasnije u modi.

Trenutno je nemoguće zamisliti ljeto bez rafije, pogotovo ako govorimo o dodacima poput torbi ili cipela. Zapravo, ovaj materijal bio je protagonist čitavih ljetnih kolekcija.

Jedna od najočitijih svakako je kolekcija proljeće/ljeto 2023. pod nazivom Le Raphia brenda Jacquemus. U njoj je francuski dizajner preformulirao neke od svojih najlegendarnijih torbi u ljetni format.

Osim Jacquemusove kolekcije, tu su i brojni drugi luksuzni brendovi koje su odlučili koristiti rafiju u svojim kreacijama, pokazujući da ova tkanina prirodnog izgleda ima život i izvan tradicionalnih torbi za plažu ili bucket modela.

Veliku pompu izazvao je Loewe svojom kožnom torbicom od rafije, a ona je u rekordnom roku postala jedna od onih it modnih dodataka koji nestaju s polica trgovina.

  • +7
Torbe od rafije brenda Loewe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Jedno je sigurno - torba od rafije više nije rezervirana samo za odlazak na plažu, već postaje ultimativni dodatak ljetnim stajlinzima, podižući izgled u različitim varijantama, od malih večernjih izdanja pa do chic dnevnih varijacija.

  • +10
Torbe od rafije Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo