ILI IH VOLITE ILI MRZITE

Obožavali smo ih početkom 2000-ih pa onda prezirali, a sada su ove sunčane naočale ponovo u modi

10.04.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Sve donedavno gledajući fotografije s početka milenija, smijali bismo se stajlinzima i modnim trendovima koji su tada dominirali, no prevrtljiva ciklička priroda mode sada nam ih ponovo servira kao jedne od najpoželjnijih. Modne trendseterice poput Rihanne, Due Lipe i Kendall Jenner, inspiraciju za svoje stajlinge u posljednje vrijeme crpe baš iz tog razdoblja pa je možda došlo vrijeme da zaronite u dubine ormara i ladica i izvučete zaboravljene komade

Kada vidite nove fotografije Kendall Jenner ili Due Lipe lako biste mogli pomisliti da su snimljene 2002. a ne 2022.. Mini suknjice, traperice niskoga struka, japanke s platformom ponovo su in, a s njima su se u modu i vratile sunčane naočale koje smo sve donedavno prezirali i pokušali zaboraviti da su ikada bile u modi.

Kendall Jenner iz modne ropotarnice ovih je dana izvukla sunčane naočale kakve su bile must have prije 20-ak godina.

Slavna manekenka pozirala je s 'maska' naočalama koje su žarile i palile modnom scenom na početku milenija, a mora se priznati da je s njima savršeno pogodila retro vibru, dok je s ostatkom trendi stajlinga izbalansirala look, da ne bi izgledala kao da je sad isplovila iz 2005.

Uz mini haljinu s printom koju potpisuje Maisie Wilen, nosila je baguette torbicu na ramenu, a look zaokružila PVC natikačama s petom. Iako bi ovaj stajling lako mogao pripadati 2000-ima, najviše zahvaljujući sunčanim naočalama, Kendall u njemu izgleda super aktualno.

  • +3
Dua Lipa Izvor: Profimedia / Autor: RAW IMAGE LTD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

No nije slavna manekenka jedina koja gaji ljubavi prema ovim modelima sunčanih naočala. Njezina sestra Kim Kardashian u posljednje vrijeme često nosi Balenciagin predimenzionirani model, dok je Dua Lipa nedavno nosila sličan model u narančastoj boji. Ako je suditi po njima čini se da je odzvonilo mikro modelima inspiriranima Matrixom, a na tron sjedaju veliki okviri sunčanih naočala.