RETRO JE U MODI

Nude bezbroj mogućnosti stiliziranja: Veste s ovim praktičnim detaljem ponovno su in

17.12.2021 u 06:40

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije vidljiva je iz sezone u sezonu, a nakon što su se prošle godine sramežljivo pojavili na policama trgovina, džemperi s dodatkom patentnog zatvarača uživaju veliku popularnost na modnoj sceni

Pojedine modne trendove ne stvaraju dizajneri, već su proizvod vanjskih okolnosti i kolektivnih potreba. Osamdesetih godina sve više žena počeo je osvajati kodeks odijevanja muških kolega, a dizajneri poput Thierryja Muglera i talijanskog kralja elegancije Giorgia Armanija ispunili su svoje snove stvaranjem revolucionarnih kolekcija. Armani je, primjerice, ženske blejzere opskrbio pjenastim jastučićima kakvima je ispunjavao muška odijela - kao što je već činio velik broj žena – i na taj način uspostavio modni trend u znaku naglašenih ramena. Povratkom u kućni ured praktičnost je ponovno in, s njom i svestrano zimsko pletivo koje predstavlja savršenu ravnotežu između uredske i ležerne odjeće, a najbolji primjer toga su džemperi s dodatkom patentnog zatvarača.

Ovaj prepoznatljivi odjevni komad, koji zakopčan izgleda poput dolčevite, sastavni je dio mornarskog stila odijevanja. Tradicionalno izrađen od grube vune i nošen u tamnoplavoj boji, džemper s dodatkom patentnog zatvarača pokazao se idealnim rješenjem na otvorenom moru jer bi šal u slučaju jačeg naleta vjetra mogao prouzrokovati nevolje osobi koja ga nosi.

Veste s patentnim zatvaračem Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pleteni džemper s patentnim zatvaračem nudi različite mogućnosti stiliziranja i nošenja. Zahvaljujući tom dodatku može se nositi s otvorenom ili poluotvorenom kragnom te kao dolčevita.

U zimskoj garderobi ljubiteljica mode diljem svijeta ovaj odjevni komad pokazao se najkompatibilnijim, a kada je u pitanju njegovo stiliziranje, kreativnost ne poznaje granice. Hlačama opuštenog kroja i predimenzioniranim sakoima ovi džemperi daruju sportski šik izgled, a casual notu komadima poput tajica ili suknje dužine midi.

Ovaj komad koji nanovo uživa pet minuta slave na modnoj sceni izvrsno će se uklopiti u slojeviti stil odijevanja kombinirate li ga uz dolčevitu ili svileni šal oko vrata, a zahvaljujući visokom ovratniku, u stanju je i vješto prekriti lošu frizuru.