KORISNI TRIKOVI

Ako i vas muče neizbježne 'mucice' na omiljenim vestama, imamo nekoliko učinkovitih rješenja

25.11.2021 u 15:43

Bionic
Reading

Hladniji mjeseci nezamislivi su bez toplih i udobnih vesti, džempera, dolčevita, haljina... Ipak, ova omiljena zimska odjeća ima i jednu, ne tako privlačnu osobinu - dosadne 'mucice'

Minijaturne 'loptice' koje se pojavljuju na mjestima gdje dolazi do trenja, čest su problem na zimskoj odjeći ma kako god je dobro održavali, pa ako ste se pitali kako ih se riješiti, imamo nekoliko učinkovitih metoda.

Dakle, ako niste nabavili specijaliziran 'skidač' tih upornih loptica koje će svaki džemper ili vestu učiniti starijim, iznošenim i neprivlačnim, postoji nekoliko načina uz pomoću kojih ćete ih se riješiti.

U svakom slučaju, oboružajte se strpljenjem i nemojte biti previše agresivni jer ćete u protivnom uništiti vlakna.

Uobičajene metode uklanjanja mucica su uz pomoć škarica kojima zatim samo pažljivo 'ošišate' nepoželjne loptice, a sličan je postupak i s britvicom (naravno, uzmite potpuno nov i nekorišten) s kojom lagano 'brijete' mucice s površine.

  • +13
Hit džemperi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Osim toga, imamo još dva vrlo učinkovita načina: s pincetom i sa grubljom stranom (obično plavom ili zelenom) spužve sa pranje suđa. Tehnika je jednostavna: uzmite tanku pincetu i s njom vrlo pažljivo isprobajte micanje mucica, no ako je pletivo iznimno delikatno dobro pripazite da ne napravite kontraefekt.

Spužvom za pranje suđa, odnosno grubljim dijelom, vrlo nježno protrljajte svoj džemper, vestu ili dolčevitu koje ste prethodno postavili na ravnu površinu. Naravno, podrazumjeva se da je spužva potpuno nova i nekorištena!

Ukoliko želite osvježiti stari kaput, jaknu ili sako te ukloniti mucice koje su se vremenom nakupile, to ćete uspjeti uz pomoć vrlo gustog češlja s kojim ćete 'razbiti' mrske loptaste nakupine.

Samo ga morate provući kroz mucice dok istovremeno odjevni predmet čvrsto držite kako bi ostao zategnut i ravan, te obavezno pripazite da se zupci češlja ne bi se zaglavili u šavovima.

Koju god metodu odabrali, samo budite iznimno nježni i strpljivi.