ALTERNATIVNI NAČIN LIJEČENJA

Novi priručnik za homeopatsko liječenje

03.11.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Kako vratiti zdravlje primjenom samo jednog lijeka koji bi uspješno djelovao na čitav organizam, a da pritom neće izazvati nuspojave ni kontraindikacije i interakcije s drugim lijekovima? Upravo tom tematikom bavi se prof. dr. sc. Darko Ropac u svojoj novoj knjizi 'Homeopatijom do zdravlja' čije prvo izdanje je predstavio u Novinarskom domu u Zagrebu

Već 200 godina homeopatska medicina pruža mogućnosti liječenja individualiziranom terapijom bez nuspojava te kontraindikacije i interakcije s drugim lijekovima. Za one koji žele

saznati više o homeopatskom liječenju pojedinih bolesti ili stanja u kojima je narušena ravnoteža tijela i za bolje snalaženje u homeopatskom liječenju, redoviti sveučilišni profesor preventivne medicine na Medicinskom fakultetu i redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Darko Ropac priredio je ilustrirani priručnik 'Homeopatijom do zdravlja'.

'Prihvatio sam novi način liječenja koji je u potpunoj suprotnosti s onime čime se bavim. Međutim, homeopatsko liječenje je održiv način liječenja. Klasičnim načinom liječenja izloženi smo agresivnim metodama, a klasični lijek s jedne strane pomaže, no s druge strane može i štetiti. Homeopatski lijekovi nemaju štetnih učinka, a nemaju ni međusobnu interakciju ni interakciju s drugim lijekovima. Smatram da klasičnu medicinu ne treba odbaciti, već je taj način liječenja poželjno kombinirati s homeopatijom', istaknuo je Ropac na promociji knjige održanoj u srijedu navečer.

Na predstavljanju knjige i kazališna glumica Jelena MIholjević je istaknula da je pobornica homeoptskog načina liječenja. 'U stresu svakodnevnoga života tražila sam način kako pomoći sebi i obitelji, a da to ne bude na agresivan način. Kod homeopatskog načina liječenja sviđa mi se što se osobi pristupa kao posebnoj jedinki,' kaže kazališna glumica te dodaje kako je homeopatiju koristila i za vrijeme trudnoće, ali i liječila temperature i grlobolje.