#pancakecereal

Novi kulinarski hit na društvenim mrežama: Svi su ludi za ovim minijaturnim palačinkama

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 08.05.2020 15:33
  • Objavljeno 08.05.2020 u 15:33
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Vladislav Nosick / Alamy / Alamy / Profimedia

Kulinarska kreativnost u jeku pandemije radi više nego ikad, a palačinke u minijaturnom izdanju postale su najnoviji hit, ako je suditi po milijunima oduševljenih korisnika popularne društvene mreže TikTok

Iako ih na prvu, zahvaljujući nazivu, brojni povezuju s omiljenim doručkom, cereal pancakes, odnosno žitarica palačinke s njim nemaju puno toga zajedničkoga, osim mlijeka u koje se potapaju u kombinaciji sa slatkim sirupima i različitim namirnicama poput poput voća, čokolade, orašastih plodova ili šarenih mrvica.

Koliko su minijaturne palačinke u obliku žitarica uistinu popularne, dovoljno govori hashtag #pancakecereal na TikToku koji trenutno koristi više od 10 milijuna ljudi, a ta brojka iz dana u dan neumorno raste.

Pancake Cereal TikTok Recipe | How To Make Mini Pancake Cereal Recipe From Tiktok

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic News

Kako biste lakše istisnuli dobivenu smjesu za palačinke u male krugove, možete se poslužiti vrećicom kojoj ćete odrezati vrh ili praznom bocom nekog priloga jelima poput kečapa. Ispečene palačinke zatim ubacite u zdjelicu ili duboki tanjur i po želji prelijte mlijekom, medom ili slatkim sirupom.